ATP
Τσιτσιπάς: "Το χώμα στο τένις είναι σαν τον καμβά ενός καλλιτέχνη"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ATP Tour
tn team Τρίτη, 11 Απριλίου 2023 - 11:36

Η προτίμηση του Στέφανου Τσιτσιπά στις χωμάτινες επιφάνειες είναι γνωστή και ο Έλληνας τενίστας ήταν περιγραφικός όταν αιτιολόγησε την άποψή του.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που έδωσε για τη L'Equipe, ο Στεφ μίλησε για μια ακόμα φορά για την αγάπη του προς τις χωμάτινες επιφάνειες και γιατί θεωρεί ότι αυτές αναδεικνύουν περισσότερο την ομορφιά του αθλήματος.

"Αυτή η επιφάνεια σου δίνει τη δυνατότητα να είσαι πιο δημιουργικός και να προσεγγίζεις το παιχνίδι με περισσότερη στρατηγική σε σχέση με τα hardcourts", είπε ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Και συνέχισε: "Τα γρήγορα γήπεδα απαιτούν από τον παίκτη να είναι μια μηχανή, να μην σκέφτεται και πιστεύω πως το τένις δεν είναι μόνο αυτό."

Εν συνεχεία, ο 2 φορές πρωταθλητής στο Monte-Carlo και φιναλίστ στο Roland Garros το 2021, παρομοίασε τα χωμάτινα γήπεδα με τον καμβά για έναν καλλιτέχνη, όπου μπορεί να δείξει όλο το ταλέντο και τη δημιουργικότητά του.

"Όταν ένα γήπεδο είναι γρήγορο, είναι σχεδόν απίθανο να χτίσεις κάτι σε μερικά χτυπήματα, να έχεις ένα πλάνο με τα χτυπήματά σου. Στο χώμα, μπορείς να ανοίξεις γωνίες, να σκεφτείς τι θα κάνεις στο επόμενο χτύπημα. Με λίγα λόγια, μπορείς να παίξεις με τακτική. Η επιφάνεια αυτή είναι σαν τον καμβά ενός καλλιτέχνη, όπου μπορείς να ζωγραφίσεις και να αναδείξεις όλη την ομορφιά αυτού του αθλήματος. Βγάζει το πιο όμορφο και αγνό τένις που μπορεί να υπάρξει."

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος θα μπει σήμερα στη μάχη του Monte-Carlo Masters, αντιμετωπίζοντας γύρω στις 18:00 ώρα Ελλάδας τον Benjamin Bonzi από τη Γαλλία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots