ATP
Κέρδισε και στο χώμα τον Zverev o Medvedev (vid)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 0:30

Μετά από μια νέα επική μεταξύ τους μονομαχία, ο Daniil Medvedev έσωσε 2 match points και κέρδισε τον Alexander Zverev σε κάτι περισσότερο από 3 ώρες αγώνα, για να κάνει δικό του το τελευταίο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Monte-Carlo Masters. Ο Zverev σέρβιρε για την πρόκριση τόσο στο 2ο, όσο και στο 3ο σετ!

Ο Medvedev χρειάστηκε να επιστρέψει από σετ πίσω, να σβήσει 2 match points στο tie-break του 3ου σετ, αλλά και να μείνει στο court έως τις 23:20 το βράδυ τοπική, για να κερδίσει τελικά τον Zverev με 3-6, 7-5, 7-6 (7), σε 3 ώρες και 5 λεπτά αγώνα.

Ο 27χρονος Ρώσος αποδεικνύει πως μπορεί να κάνει μεγάλες νίκες και στο χώμα, κερδίζοντας για 2η φορά τον τελευταίο μήνα τον Zverev και μάλιστα στην επιφάνεια που υστερεί, βελτιώνοντας συνολικά το ρεκόρ του απέναντι στον Γερμανό στο 8-6 νίκες.

Επιπλέον, αυτή ήταν η 26η νίκη του Medvedev στις 27 τελευταίες του αναμετρήσεις στο tour, με τον Ρώσο να κάνει μια άκρως εντυπωσιακή σεζόν μετά την Αυστραλία, έχοντας κατακτήσει 4 τίτλους και χάνοντας μόνο τον τελικό στο Indian Wells (από τον Carlos Alcaraz).

Για να φτάσει στη σημερινή νίκη χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά ο Medvedev, που βρέθηκε πίσω με σετ και με break στο 3-6, 4-5. Την ώρα που o Zverev ετοιμαζόταν να κλείσει μια καθαρή straight sets νίκη στο σερβίς του όμως, ο Ρώσος έκανε ανταποκρίθηκε με 2 συνεχόμενα breaks, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ!

Εκεί δεν υπήρχε ξεκάθαρο φαβορί, με τον Zverev να σβήνει 5 break points στο 6ο game και να κάνει εκείνος το 1ο break, για να προηγηθεί ξανά με 5-4! Σέρβιρε δηλαδή και σ' αυτό το σετ για την πρόκριση ο Γερμανός και πάλι απέτυχε να κλείσει το ματς, με τον Medvedev να "σπάει" το σερβίς του με love, για το 5-5.

Στο tie-break τελικά έλυσαν τις διαφορές τους οι δυο παίκτες, με τον Medvedev να χάνει ένα προβάδισμα με 5-2 και να βρίσκεται αντιμέτωπος με 2 match points, στο 5-6 και στο 6-7. Τα έσβησε και τα δυο, για να αξιοποιήσει το πρώτο δικό του match point και να ολοκληρώσει το tie-break στο 9-7, τη στιγμή που συμπληρώθηκαν 185 λεπτά από το πρώτο σερβίς του αγώνα!

Ο Medvedev πήρε το τελευταίο εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Monte-Carlo και αύριο θα αντιμετωπίσει έναν πολύ ξεκούραστο Holger Rune, για μια θέση στην τελική 4άδα. Ο 19χρονος Δανός δεν χρειάστηκε καν να βγει στο court σήμερα, αφού πέρασε με walkover τον τραυματία (πλάγιοι κοιλιακοί) Matteo Berrettini.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots