ATP
8η σερί νίκη στη Βαρκελώνη ο Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 19:27

O Carlos Alcaraz απέκλεισε και τον Alejandro Davidovich Fokina, για να κάνει ένα ακόμα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στη Βαρκελώνη, όπου μετράει πλέον 8 διαδοχικές νίκες.


Δυο νίκες μακριά από τον 2ο διαδοχικό τίτλο του στη Βαρκελώνη βρίσκεται ο Carlos Alcaraz, ο οποίος κέρδισε τον Alejandro Davidovich Fokina με 7-6 (5), 6-4 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Barcelona Open.

Δεν ήταν εύκολο απόγευμα για τον 19χρονο Ισπανό, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς χρειάστηκε 2 ώρες και 10 λεπτά για να κερδίσει αυτά τα δυο σετ απέναντι στον συμπατριώτη του, που του έβαλε πολύ δύσκολα σήμερα.

Στο 1ο σετ ο Alcaraz είχε προηγηθεί με 3-1 και με 5-3, ωστόσο υπέστη break όταν σέρβιρε για την κατάκτησή του και τελικά οδηγήθηκε σε tie-break. Εκεί κινδύνεψε, αφού βρέθηκε πίσω με 1-3 και με 4-5, κέρδισε όμως τους 3 τελευταίους πόντους και σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο έδειξε χαρακτήρα, για να πάρει το σετ.

Και στο 2ο σετ ο Alcaraz απώλεσε προβάδισμα με break, αφού είχε προηγηθεί με 3-1 και ο Davidovich Fokina απάντησε, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο υπερασπιστής του τίτλου τελικά έκανε το καθοριστικό break στο 10ο game και ολοκλήρωσε το ματς χωρίς να χρειαστεί να παίξει κι άλλο σετ.

Αυτή ήταν η 8η διαδοχική νίκη για τον Alcaraz στα γήπεδα της Βαρκελώνης, ενώ έφτασε τις 21 νίκες στη φετινή σεζόν, σε 23 αναμετρήσεις (21-2).

Αύριο ο νεαρός Ισπανός θα αντιμετωπίσει τον Dan Evans, που πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή από το 2-6 5-5, 0-40 απέναντι στον Francisco Cerundolo, τον οποίο κέρδισε με 2-6, 7-5, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots