ATP
Δεν συνεχίζει στο διπλό ο Τσιτσιπάς

 
Δεν συνεχίζει στο διπλό ο Τσιτσιπάς
© Barcelona Open
tn team Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 20:06

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Nicolas Mahut ηττήθηκαν από τους Wesley Koolhof και Neal Skupski σε ένα πολύ κλειστό ματς και ολοκλήρωσαν την πορεία τους στα προημιτελικά της Βαρκελώνης.


Λίγες ώρες μετά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του μονού του Barcelona Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να προκριθεί και στα ημιτελικά του διπλού.

Μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, οι Νο.1 του ταμπλό Koolhof και Skupski, κατάφεραν τελικά να "λυγίσουν" τους Τσιτσιπά και Mahut με 6-4, 3-6, 10-7 και να μπουν στην ημιτελική φάση του 500αριού της Βαρκελώνης.

Οι Koolhof και Skupski κατάφεραν να κάνουν ένα γρήγορο break για να προηγηθούν με 2-1 στο 1ο σετ, ενώ στο επόμενο game επέστρεψαν από το 0-40 και στην ουσία έσβησαν 4 διαδοχικά break points, για να κάνουν το 3-1. Δεν έχασαν άλλον πόντο στο σερβίς μέχρι το τέλος του σετ και το κατέκτησαν με 6-4.

Οι Τσιτσιπάς και Mahut, που συνεργάστηκαν για 1η φορά και τα πήγαν πολύ καλά, απείλησαν ξανά νωρίς στο 2ο σετ, με τους κορυφαίους του ταμπλό να καταφέρνουν και πάλι να ανατρέψουν το 0-40, για να ισοφαρίσουν σε 2-2.

Τελικά το break έγινε για τους Τσιτσιπά και Mahut, που πέρασαν μπροστά με 5-3 και σέρβιραν επιτυχώς για την κατάκτηση του 2ου σετ στο επόμενο game.

Τις διαφορές των δυο ομάδων έλυσε το match tie-break, όπου τα πάντα ήταν ισορροπημένα έως το 6-6. Oι Koolhof και Skupski, που δεν βρέθηκαν ποτέ πίσω στο σκορ, έκαναν το καθοριστικό mini-break για να προηγηθούν με 8-6 και δεν έχασαν άλλον πόντο στα σερβίς τους, για να ολοκληρώσουν το tie-break με 10-7.

Στον αυριανό ημιτελικό, Koolhof και Skupski θα αντιμετωπίσουν τους Rohan Bopanna και Matthew Ebden.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots