ATP
Τσιτσιπάς: "Για μένα GOAT είναι ο Federer"

 
Τσιτσιπάς: "Για μένα GOAT είναι ο Federer"
tn team Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 14:26

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε στο ερώτημα ποιος είναι ο GOAT και αιτιολόγησε την απάντησή του.

Ο Τσιτσιπάς μίλησε στην ισπανική Marca για πολλά θέματα και ένα από αυτά ήταν η συζήτηση για τον GOAT, τον κορυφαίο δηλαδή, όλων των εποχών.

"Για μένα ο κορυφαίος όλων των εποχών δεν προκύπτει από τους τίτλους, το πόσα Grand Slams ή το πόσους αγώνες έχει κερδίσει. Ο GOAT πρέπει να είναι ο παίκτης που έχει τη μεγαλύτερη επιρροή, που έχει φέρει τον περισσότερο κόσμο στο άθλημα, που έχει εμπνεύσει πολύ κόσμο να κάνει κάτι στη ζωή του, ο άνθρωπος που φέρνει χαρά τους άλλους με αυτό που κάνει. Για όλα αυτά λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως ο Roger Federer έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. Μένω σ' αυτή την απάντηση και αν έπρεπε να πω δεύτερο, θα έλεγα τον Rafael Nadal", εξήγησε ο Τσιτσιπάς.

Όσο για το πως θα περιέγραψε τον Nadal με μια μόνο λέξη: "Ταυρομάχος. Είναι ο τέλειος ορισμός για το πόσο τέλειος μαχητής είναι στο άθλημα και κάποιου που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν υπάρχει κανένας σαν κι αυτόν σε αυτό το κομμάτι."

Για τον αντίκτυπο που έχει αφήσει στο τένις στην Ελλάδα μαζί με τη Μαρία Σάκκαρη, ο Στεφ ανέφερε: "Δεν μπορώ να το γνωρίζω πολύ καλά αυτό, γιατί πάει καιρός από την τελευταία φορά που ήμουν στην Ελλάδα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως υπάρχουν περισσότερα γήπεδα πλέον και αυτό σημαίνει πως περισσότερος κόσμος παίζει τένις. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να συνεισφέρω σ' αυτό, μαζί με τη Μαρία. Για να συνεχίσει να αναπτύσσεται, ελπίζω πως θα υπάρξουν κάποια Challengers τουρνουά τα επόμενα χρόνια και ίσως και ένα τουρνουά ΑΤΡ, θα ήταν εκπληκτικό για το άθλημά μας."

Τέλος, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για τη σχέση του με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: "Δεν βλεπόμαστε συχνά λόγω των προγραμμάτων μας. Επίσης εκείνος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ εγώ πηγαίνω από τη μια ήπειρο στην άλλη. Μιλάμε περισσότερο με μηνύματα, αν και είναι πολύ απασχολημένος. Η σχέση μας ως αθλητές είναι μοναδική και διαφορετική από αυτή που μπορείς να έχεις με έναν άλλον άνθρωπο."

Ο Τσιτσιπάς αναμένεται να κάνει την πρεμιέρα του στη Μαδρίτη το Σάββατο, αντιμετωπίζοντας έναν εκ των Dominic Thiem και Kyle Edmund.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots