ATP
O Khachanov απέκλεισε τον Rublev (vid)

 
Karen Khachanov
Karen Khachanov © Mutua Madrid Open
tn team Τρίτη, 02 Μαϊος 2023 - 14:09

O Karen Khachanov πήρε τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Andrey Rublev και προκρίθηκε στους προημιτελικούς της Μαδρίτης.


Μια ακόμα μεγάλη πρόκριση πανηγύρισε ο Karen Khachanov, που συνεχίζει την εξαιρετική του σεζόν. Ο 26χρονος κέρδισε τη ρωσική μονομαχία με τον πρόσφατο πρωταθλητή του Monte-Carlo Masters, Andrey Rublev, με 7-6 (8), 6-4, για να μπει στους "8" καλύτερους της Μαδρίτης.

Στο 1ο σετ κανείς από τους δυο παίκτες δεν έφτασε σε break point, με τον Khachanov να επιστρέφει από το 2-5 και να σβήνει διπλό set point στο tie-break, για να το κατακτήσει με 10-8, στην 3η δική του ευκαιρία.

Μετά απ' αυτό έκανε και το break, για να περάσει μπροστά με 3-1 στο 2ο σετ, στο οποίο δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι. Έσβησε και το μοναδικό break point που αντιμετώπισε σε όλο το παιχνίδι στο 6ο game, για να κάνει το 4-2, και να φτάσει στη συνέχεια χωρίς να απειληθεί ξανά στην επικράτηση, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα.

Ο Khachanov θα περιμένει τον υπερασπιστή του τίτλου, Νο.1 στο ταμπλό και μεγάλο φαβορί, Carlos Alcaraz, που θα παίξει αργότερα σήμερα (17:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) με τον 2 φορές πρωταθλητή, Alexander Zverev, για μια θέση στα προημιτελικά.

Στα προημιτελικά προκρίθηκε ήδη και ο Daniel Altmaier, που συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία. Ο Γερμανός lucky loser, που έχει αποκλείσει μεταξύ άλλων και τον Lorenzo Musetti, επιβλήθηκε του Jaume Munar με 6-3, 6-0 και προκρίθηκε για 1η φορά στην καριέρα του στην 8άδα ενός Masters. Θα περιμένει την αναμέτρηση του Borna Coric με τον Alejandro Davidovich Fokina, για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots