ATP
Στο Top 10 των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών και το 2023 ο Federer!

 
Στο Top 10 των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών και το 2023 ο Federer!
© AELTC
tn team Τετάρτη, 03 Μαϊος 2023 - 12:56

Παρότι έχει εγκαταλείψει και επίσημα πια την ενεργό δράση, ο Roger Federer παραμένει ένας από τους πιο καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως και μπήκε σε μια ακόμα λίστα του Forbes!

Με τα έσοδά του αυτόν τον χρόνο να εκτιμούνται στα 95 εκατομμύρια δολάρια, ο 41χρονος Ελβετός συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τους 10 πιο καλοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο, στη θέση Νο.9.

Είναι ο μόνος εκπρόσωπος του τένις που βρίσκεται στη 10άδα και φυσικά όλες του οι απολαβές προέρχονται από συμφωνίες με χορηγούς.

Το ποδόσφαιρο ήταν το κυρίαρχο άθλημα στη συγκεκριμένη λίστα, αφού στην 1η θέση βρέθηκε ο Cristiano Ronaldo, με συνολικές απολαβές στα 136 εκατομμύρια δολάρια, στη 2η ο Lionel Messi (130 εκ. δολ.) και στην 3η ο Kylian Mbappe (120 εκ. δολ.).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως ο Federer είναι ο μόνος ανενεργός αθλητής που βρίσκεται στη 10άδα και με διαφορά εκείνος που έχει τις υψηλότερες αμοιβές εκτός τερέν. Ο μόνος που βρέθηκε κοντά του σ' αυτή την κατηγορία ήταν ο Ronaldo, που εκτός γηπέδου κέρδισε τα 90 από τα 136 εκατομμύρια των συνολικών απολαβών του.

Δείτε αναλυτικά τη νέα λίστα του Forbes εδώ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots