ATP
1ος χωμάτινος τίτλος από το 2016 για τον Murray! (vid)

 
Andy Murray
Andy Murray © Jared Wickerham/ATP Tou
tn team Κυριακή, 07 Μαϊος 2023 - 20:19

O Andy Murray επέστρεψε από σετ πίσω και νίκησε τον Tommy Paul στον τελικό του Open Aix Provence, για να κατακτήσει το Challenger της Γαλλίας και τον πρώτο του τίτλο στο χώμα στα τελευταία 7 χρόνια!

Ο Murray κατάφερε να ξεπεράσει το κακό του ξεκίνημα στον τελικό και να επικρατήσει του Paul με 2-6, 6-1, 6-2, για να κατακτήσει το Challenger του Aix-en-Provence στη Γαλλία.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Βρετανό, που σε μια εβδομάδα θα γιορτάσει τα 36α γενέθλιά του. O 1ος τίτλος σε Challenger από το πολύ μακρινό 2005 - είχε παίξει σε ακόμα έναν τελικό το 2021 στην Μπιέλα αλλά είχε ηττηθεί από τον Ilya Marchenko - καθώς και ο 1ος τίτλος στο χώμα από το 2016, όταν είχε κάνει την καλύτερη χωμάτινη σεζόν της καριέρας του, κατακτώντας το 1000άρι της Ρώμης και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Roland Garros.

Επιπλέον, αυτός ήταν ο 1ος τίτλος του γενικά από τον Οκτώβριο του 2019, όταν είχε κατακτήσει το 250άρι στην Αμβέρσα του Βελγίου. Ο κάτοχος 3 Grand Slams τίτλων έχει 46 τίτλους ΑΤΡ στην καριέρα του (46-22 σε τελικούς), καθώς και 3 σε Challenger τουρνουά (3-1 σε τελικούς).

"Οι τελευταίοι 18 μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι με το παιχνίδι μου, η ομάδα μου όμως με υοπστήριζε και με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Συνεχίζουμε", είπε ο Murray στην απονομή του τροπαίου.

Αυτή ήταν η 3η Top 20 νίκη στη σεζόν για τον Σκωτσέζο πρωταθλητή, καθώς ο Paul βρίσκεται στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης. Νωρίτερα στο τουρνουά είχε κερδίσει ακόμα τους Gael Monfils, τον ταλαντούχο Luca Van Assche, καθώς και τους Laurent Lokoli και Harold Mayot.

"Το πιο σημαντικό αυτή την εβδομάδα, ήταν οι fans που ήρθαν εδώ και έδειξαν την υποστήριξή τους. Η ατμόσφαιρα από το πρώτο παιχνίδι ήταν απίθανη. Είναι πολύ σημαντικό η τοπική κοινωνία να στηρίζει αυτά τα τουρνουά και εσείς παιδιά ήρθατε πριν ακόμα αρχίσει το τουρνουά! Ήσασταν εδώ από τις προπονήσεις μας, για να μας δείτε και να μας στηρίξετε. Αυτό σημαίνει πολλά για του παίκτες" πρόσθεσε ο Murray.

Μετά και την επιτυχία στη Γαλλία, ο Murray θα κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τον μεγάλο του στόχο, που είναι να αναρριχηθεί ξανά στην παγκόσμια κατάταξη. Τη Δευτέρα, ο Βρετανός θα κερδίσει 10 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.42 της παγκόσμιας κατάταξης - που είναι η καλύτερη θέση που είχε από τον Μάιο του 2018.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots