ATP
Βραβεύτηκε στα Laureus o Alcaraz

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mutua Madrid Open
tn team Δευτέρα, 08 Μαϊος 2023 - 21:55

Ο Carlos Alcaraz κέρδισε το βραβείο "Breakthrough of the Year", στα αθλητικά βραβεία της Laureus.

O Alcaraz συστήθηκε την προηγούμενη σεζόν σε όλη την υφήλιο με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο, αφού μόλις στα 19 του χρόνια κατάφερε να κατακτήσει 2 Masters 1000 τίτλους και το US Open, αποτελέσματα που τον έφεραν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης και στο να γίνει ο νεότερος Year-end No.1 στην ιστορία της ΑΤΡ.

Χάρη στα εκπληκτικά επιτεύγματα της προηγούμενης σεζόν (2022), ο νεαρός Ισπανός βραβεύτηκε απόψε στα αθλητικά βραβεία Laureus, με το βραβείο "Breakthrough of the Year".

Το συγκεκριμένο βραβείο παρέμεινε σε εκπρόσωπο του τένις, αφού ήταν ένα βραβείο που πέρσι κέρδισε η Emma Raducanu, για το μοναδικό επίτευγμα της κατάκτησης του US Open, που ήρθε από το πουθενά.

Υποψήφιοι στην κατηγορία φέτος, εκτός από τον Alcaraz, ήταν και η πρωταθλήτρια του Wimbledon, Elena Rybakina, η ποδοσφαιρική ομάδα ανδρών του Μαρόκο, που έφτασε ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ, ο Nathan Chen, o Scotti Scheffler και ο Tobi Amusan.

Στην κατηγορία του καλύτερου αθλητή της χρονιάς, όπου ήταν υποψήφιος ο Rafael Nadal, το βραβείο κέρδισε ο Lionel Messi, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, ενώ στις γυναίκες, όπου ήταν υποψήφια η Iga Swiatek, το βραβείο κέρδισε η Shelly-Ann Fraser-Pryce.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots