ATP
Διακόπηκε ο αγώνας του Τσιτσιπά - κοντά στην πρόκριση ο Στεφ (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 13 Μαϊος 2023 - 21:01

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχει κάνει ήδη την περισσότερη δουλειά για να πάρει την πρόκριση εις βάρος του Nuno Borges στη Ρώμη, θα χρειαστεί να περιμένει όμως αφού η βροχή έκανε νέα εμφάνιση στα γήπεδα του Foro Italico.

Ο Τσιτσιπάς προηγείται συγκεκριμένα με σετ και με break του Πορτογάλου, στο 6-3, 4-3, απέχει δηλαδή δυο κρατήματα σερβίς από την πρόκριση στον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Θα χρειαστεί ωστόσο να περιμένει έως αργότερα, ή και έως αύριο ενδεχομένως, αφού η βροχή έκανε ξανά την εμφάνισή της, με άγνωστο προς το παρόν το πότε θα σταματήσει.

Να σημειωθεί πως το παιχνίδι ξεκίνησε με αρκετές ώρες καθυστέρηση εξαιτίας της βροχής, που είχε διακόψει άλλες 2 φορές τα προηγούμενα ματς στο Foro Italico, ενώ και κατά τη διάρκεια του αγώνα, για ολόκληρο το 2ο σετ και λίγο στο 1ο, υπήρξε ψιλόβροχο.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Στέφανος φαίνεται πως τα έχει όλα υπό έλεγχο, αφού έχει κερδίσει τους 24 από τους 28 πόντους στα πρώτα του σερβίς και τους 10 από τους 16 στα δεύτερα, με αποτέλεσμα να μην έχει κινδυνέψει καθόλου στα service games του.

Το πρώτο break του αγώνα το έκανε στην αρχή, για να προηγηθεί με 3-0 και να μείνει εύκολα μπροστά έως το τέλος του σετ, το οποίο θα μπορούσε να πάρει ακόμα ευκολότερα αν αξιοποιούσε και το χαμένο break point που είχε για το double break στο 4-1.

Στο 2ο σετ ο Borges αντιστάθηκε περισσότερο, όμως το break έγινε στο 5ο game και ο Στέφανος απέκτησε προβάδισμα νίκης στο 3-2. Με love service game έκανε το 4-2 στη συνέχεια, ενώ ο Πορτογάλος έσβησε ένα break point στο 7ο game, για να μειώσει τελικά σε 4-3 και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του μετά τη διακοπή.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς γνωρίζει ήδη τον αντίπαλό του εφόσον επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, αφού ο Lorenzo Sonego νίκησε το χρόνο και επικράτησε του Yoshihito Nishioka με 7-5, 6-3, πριν η βροχή διακόψει εκ νέου τα παιχνίδια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots