ATP
1η νίκη για Medvedev στη Ρώμη - πρόκριση και για Rune (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 - 16:05

Παρότι βρέθηκε πίσω με break στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Daniil Medvedev κυριάρχησε στο υπόλοιπο του ματς και κέρδισε τον Emil Ruusuvuori με 2-0 σετ, για να πάρει την 1η του νίκη στη Ρώμη. Άνετη πρόκριση και για τον Holger Rune, που απέκλεισε τον Fabio Fognini.

Σε έναν εξ αναβολής αγώνα που ήταν να γίνει χθες αλλά δεν έγινε εξαιτίας της βροχής, ο Daniil Medvedev επιβλήθηκε του Emil Ruusuvuori με 6-4, 6-2 και πήρε την πρόκριση για τον 3ο γύρο του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Medvedev βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, καθώς έχανε με 0-3 στο 1ο σετ. Κράτησε δύσκολα το σερβίς του από το 30-30 για να πάρει το πρώτο του game στο ματς και να μειώσει σε 1-3 και μετά απ' αυτό πήρε φόρα ο Ρώσος, που κέρδισε τα 12 από τα 15 επόμενα games και να πάρει την πρόκριση σε 88 λεπτά.

Αυτή ήταν η 1η νίκη του Medvedev στη Ρώμη, όπου είχε 3 αναμετρήσεις και ισάριθμες ήττες.

Επόμενος αντίπαλος για τον Medvedev θα είναι ο Bernabe Zapata Miralles, που τις τελευταίες εβδομάδες τα πηγαίνει πολύ καλά στα χωμάτινα τουρνουά και χθες νίκησε τον Jason Kubler με 6-4, 6-1.

Ολοκληρώθηκαν σήμερα και οι πρώτες αναμετρήσεις του 3ου γύρου, με τον Holger Rune να παίρνει μια άνετη νίκη επί του Fabio Fognini, με 6-4, 6-2, σε 76 λεπτά.

Ο 19χρονος Δανός πήρε προβάδισμα με double break και στα δυο σετ. Στο 1ο είχε προηγηθεί με 5-1 και, στο μοναδικό σημείο που ένιωσε απειλή, είδε τον Fognini να μειώνει σε 5-4, 0-30. Έμεινε ψύχραιμος όμως και με 4 πόντους στη σειρά κράτησε το σερβίς του, κάνοντας το 6-4.

Στο 2ο σετ ο Rune προηγήθηκε με 4-0 και αυτή τη φορά διατήρησε το προβάδισμα του διπλού break έως το τέλος, κλείνοντας το ματς στο 8ο game, με ένα love service game.

Στον 4ο γύρο ο Rune θα αντιμετωπίσει τον προερχόμενο από τα προκριματικά, Alexei Popyrin, που κέρδισε τον επίσης qualifier Roman Safiullin, με 7-5, 7-5.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots