ATP
Κέρδισε ξανά τον Zverev o Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 16 Μαϊος 2023 - 22:47

O Daniil Medvedev κέρδισε για 2η φορά στο χώμα και για 3η συνολικά φέτος τον Alexander Zverev, για να πάρει την πρόκριση για τους "8" της Ρώμης.

Το 3 στα 3 απέναντι στον Zverev γι' αυτή τη σεζόν έκανε ο Medvedev, που πήρε τη νίκη με 6-2, 7-6 (3) σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Internazionali BNL d' Italia.

Ο Medvedev "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Zverev στο εναρκτήριο σετ και έσβησε το μοναδικό break point που αντιμετώπισε στο 8ο game, για να το κλείσει στο 6-2.

Στο 2ο σετ έκανε ξανά πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-3, ζορίστηκε όμως μέχρι να κλείσει το παιχνίδι. Ο Zverev κατάφερε να γίνει για 1η φορά απειλητικός στο σερβίς του Medvedev στο 2ο σετ στο 8ο game και να κάνει το break, ισοφαρίζοντας σε 4-4.

 

Στο 10ο game είχε και τη μεγάλη ευκαιρία του ο Γερμανός, που έχασε ένα set point για το 6-4. Στο 11ο game βρέθηκε ξανά σε δύσκολη θέση, σβήνοντας ένα break point στο 5-5, ενώ στο tie-break o Medvedev ήταν εκείνος που κυριάρχησε, για να επικρατήσει με 7-3 και να ολοκληρώσει το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

 

Αυτή ήταν η 3η νίκη για φέτος του Medvedev επί του Zverev (3-0), 2η στο χώμα μετά το Monte-Carlo και 9η συνολικά, σε 15 αναμετρήσεις (9-6).

Ο Medvedev μέχρι πρότινος δεν είχε καμία νίκη στο τουρνουά της Ρώμης, όμως έφτασε σήμερα στις 3 συνεχόμενες και εξασφάλισε την παρουσία του στους αυριανούς προημιτελικούς.

Εκεί θα αντιμετωπίσει μια από τις εκπλήξεις του τουρνουά, τον προερχόμενο από τα προκριματικά Yannick Hanfmann, που απέκλεισε νωρίτερα τον Andrey Rublev.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots