ATP
"Αυτοκράτορας" στη Ρώμη ο Medvedev (vids)

 
Daniil Medvedev
Daniil Medvedev © Internazionali BNL d' Italia
tn team Κυριακή, 21 Μαϊος 2023 - 20:24

O Daniil Medvedev κέρδισε και τον Holger Rune, για να γίνει ο νέος αυτοκράτορας της Ρώμης, κατακτώντας τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του στο χώμα. Θα ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ρώσος, που θα διεκδικήσει το Νο.1 στο Roland Garros.

O Medvedev ολοκλήρωσε την φανταστική του εβδομάδα στη Ρώμη, όπου κατέκτησε τον πρώτο μεγάλο τίτλο του στο χώμα, επικρατώντας τον τελικό του Rune με 7-5, 7-5.

Ο Medvedev ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού και κατάφερε να κάνει το πρώτο break στον τελικό στο καθοριστικό 12ο game, για να κατακτήσει το 1ο σετ με 7-5. Αρκετά λεπτά νωρίτερα, ο Rune ήταν εκείνος που είχε τις πρώτες ευκαιρίες για break, αλλά ο Medvedev είχε επιστρέψει από το 2-2, 15-40 και κράτησε το σερβίς του σε εκείνο το game.

Διαφορετικό ήταν το 2ο σετ, στο οποίο είχαμε 5 breaks συνολικά. Ο Rune ήταν εκείνος που "χτύπησε" πρώτος, κάνοντας το break για το 2-0. Ο Medvedev απάντησε κερδίζοντας τα 3 επόμενα games, με τον Δανό να κάνει νέο break στο 7ο game, ανακτώντας το προβάδισμα με 4-3.

Προηγήθηκε μέχρι και με 5-3 ο Rune, που είχε την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ στο 10ο game, αλλά ο Medvedev επανήλθε με νέο break, κάνοντας το 5-5. Στο 11ο game o Ρώσος έσβησε ένα break point, κράτησε το σερβίς του για το 6-5, ενώ στο 12ο game έφερε ξανά σε θέση πίεσης τον αντίπαλό του, για να κάνει νέο break και να "κλειδώσει" τη νίκη σε 1 ώρα και 42 λεπτά. 

Αυτός ήταν ο 1ος μεγάλος τίτλος, αλλά και ο 1ος ΑΤΡ τίτλος για τον Medvedev στο χώμα, με τον Ρώσο να δείχνει πως μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα και σ' αυτή την επιφάνεια. Σε Masters 1000 διοργάνωση ήταν ο 6ος τίτλος του (6-3 σε τελικούς), ενώ συνολικά στην καριέρα του ο 20ός τίτλος του (20-13).

Με τη νίκη του αυτή, ο Medvedev θα κερδίσει μια θέση και θα ανεβεί στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης τη Δευτέρα, μια σημαντική αλλαγή ενόψει του Roland Garros, αφού θα είναι στο Νο.2 του ταμπλό και θα αποφύγει τον Carlos Alcaraz μέχρι τον τελικό.

Νέο career high και για τον Rune, που θα ανεβεί στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης. Ήταν ο 3ος τελικός σε Masters για τον 20χρονο (1-2), που είχε ηττηθεί και στον τελικό του Monte-Carlo στη φετινή χωμάτινη σεζόν. Συνολικά ήταν ο 8ος τελικός καριέρας για τον Δανό, με το ρεκόρ του να γίνεται 4-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots