ATP
1ος τελικός μετά από 5 χρόνια για Dimitrov - νέα μεγάλη νίκη ο Jarry (vids)

 
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov © Gonet Geneva Open - Jean-Luc Auboeuf
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 20:42

O Grigor Dimitrov ανέτρεψε το 3-6, 2-4 και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό μετά από 5 χρόνια, στη Γενεύη της Ελβετίας, ενώ στον τελικό προκρίθηκε και ο Nicolas Jarry, που πέτυχε για 2η συνεχόμενη μέρα μεγάλη νίκη.

Ο Dimitrov επέστρεψε από σετ πίσω και κέρδισε τον Taylor Fritz με 3-6, 7-5, 7-6 (2), για να προκριθεί στον τελικό του Geneva Open, μετά από 2 ώρες και 52 λεπτά μάης.

Ο Dimitrov κατάφερε να επιστρέψει από σετ και break πίσω, για να φτάσει σε μια μεγάλη ανατροπή. Στο 2ο σετ ο Βούλγαρος είχε βρεθεί πίσω με 2-4, αλλά έκανε το μεγάλο break που τον κράτησε στο ματς στο 8ο game και ισοφάρισε σε 4-4.

Στο 12ο game o Dimitrov έκανε κι άλλο break, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5. Στο αποφασιστικό σετ ο Βούλγαρος είχε προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Fritz είχε απάντηση και ισοφάρισε σε 2-2. Μετά απ' αυτό οι δυο παίκτες στηρίχθηκαν στα σερβίς τους και έφτασαν μέχρι το tie-break, όπου ο Dimitrov ήταν καλύτερος και επιβλήθηκε με 7-2.

Μ' αυτόν τον τρόπο ο Dimitrov έβαλε τέλος σε ένα σερί 11 χαμένων ημιτελικών που είχε στο tour και προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν ήταν φιναλίστ στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (είχε χάσει από τον Roger Federer). Αύριο θα διεκδικήσει τον 9ο τίτλο της καριέρας του (8-7 σε τελικούς), με αντίπαλο τον Nicolas Jarry, που πέτυχε άλλη μια μεγάλη νίκη σήμερα, εις βάρος του Alexander Zverev, με 7-6 (3), 6-3.

Ο Jarry ήταν αισθητά καλύτερος και δεν αντιμετώπισε break point στο 1ο σετ, το οποίο κέρδισε τελικά στο tie-break με 7-3. Στο 2ο σετ έκανε το μοναδικό break όλου του αγώνα και πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 4-1. Ο Zverev είχε το μοναδικό του break point στο 9ο game, αλλά ο Χιλιανός το έσωσε και τελικά υπερασπίστηκε το σερβίς του, για να "κλειδώσει" τη νίκη του με 6-3, έπειτα από 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως χθες ο Jarry είχε πετύχει άλλη μια μεγάλη νίκη, απέναντι στον κορυφαίο του ταμπλό, Casper Ruud.

Θα είναι ο 5ος τελικός στην καριέρα του Jarry, που ήταν πρωταθλητής πριν 2 μήνες στο 250άρι του Σαντιάγο στην πατρίδα του. Θα διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της καριέρας του (2-2), ενώ όλοι οι τελικοί του είναι σε 250άρια τουρνουά και σε χωμάτινες επιφάνειες.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots