ATP
To σήκωσε ο Jarry στη Γενεύη (vid)

 
Nicolas Jarry
Nicolas Jarry © Gonet Geneva Open - Jean Luc Auboeuf
tn team Σάββατο, 27 Μαϊος 2023 - 18:40

Συνεχίζει την εκπληκτική του χρονιά ο Nicolas Jarry, που κέρδισε και τον Grigor Dimitrov, για να κατακτήσει τον 2ο τίτλο του για φέτος και να εξασφαλίσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Χιλιανός τενίστας επικράτησε στον σημερινό τελικό του Geneva Open του Grigor Dimitrov με 7-6 (1), 6-1 και έγινε ο νέος πρωταθλητής της Γενεύης.

Ήταν ο 2ος τίτλος στη χρονιά για τον Jarry, που είχε κατακτήσει και το τουρνουά της πατρίδας του στο Σαντιάγο της Χιλής τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά ήταν ο 3ος τίτλος της καριέρας του (3-2 σε τελικούς), έχοντας παίξει όλους τους τελικούς του στο χώμα και σε 250άρια τουρνουά.

Ο Jarry, ο οποίος απέκλεισε τις δυο προηγούμενες μέρες το Νο.1 και το Νο.3 του ταμπλό, τους Casper Ruud και Alexander Zverev, κέρδισε σήμερα και το Νο.4, τον Dimitrov, που έπαιξε στον πρώτο του τελικό μετά από 5 χρόνια.

Στο 1ο σετ, αν και απώλεσε ένα προβάδισμα με 4-2, έκανε ένα άψογο tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-1. Μετά απ' αυτό κυριάρχησε στο 2ο σετ και προηγήθηκε με 5-0, για να ολοκληρώσει με love service game τον θρίαμβό του στο 7ο game, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά συνολικού αγώνα.

Ο Jarry θα κερδίσει 19 θέσεις τη Δευτέρα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, ανεβαίνοντας για 1η φορά στην καριέρα του στο Νο.35 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots