ATP
Πρεμιέρα με... ήττα για Τσιτσιπά στο χορτάρι (vids)

 
Πρεμιέρα με... ήττα για Τσιτσιπά στο χορτάρι (vids)
tennisnews team Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 20:27

Αν και έσωσε 4 match points, o Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέφυγε τελικά την ήττα από τον Richard Gasquet και τον πρόωρο αποκλεισμό στην Στουτγκάρδη. Αυτή ήταν η 600ή νίκη καριέρας για τον Γάλλο τενίστα.

Πολύ γρήγορα ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα του Στέφανου Τσιτσιπά στην grass-court season, καθώς ο 24χρονος Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στην πρεμιέρα του στο BOSS Open της Στουτγκάρδης από τον Richard Gasquet με 7-6 (8), 2-6, 7-5.

Ο Gasquet ήταν εμφανώς καλύτερα προσαρμοσμένος στην επιφάνεια, έδινε άλλωστε τον δεύτερο αγώνα του στο τουρνουά, ωστόσο ο Στέφανος θα μπορούσε να αποφύγει αυτή την ήττα, αν ήταν πιο προσεκτικός.

Είχε τις ευκαιρίες του και ξεκίνησε καλύτερα και στα τρια σετ ο Έλληνας πρωταθλητής, που είχε πάρει ένα γρήγορο προβάδισμα με 3-0 στο ξεκίνημα του παιχνιδιού.

 

Ο Gasquet κατάφερε να επιστρέψει στο σετ, κερδίζοντας τα 3 επόμενα games για την ισοφάρηση (3-3), ενώ λίγο έλειψε να κάνει και δεύτερο διαδοχικό break, με τον Στέφανο να σβήνει break point στο 3-3, 30-40.

Άλλο break point έως το τέλος του σετ δεν υπήρξε και οι δυο παίκτες οδηγήθηκαν σε ένα μεγάλο tie-break, όπου αμφότεροι είχαν από 2 set points, o Γάλλος όμως ήταν εκείνος που επικράτησε στο τέλος, για το 10-8. 

 

Ο Τσιτσιπάς ανταποκρίθηκε εμφατικά, κάνοντας δυο γρήγορα break σε διάστημα 8 λεπτών στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0. Χωρίς να κοιτάξει πίσω του και χωρίς να απειληθεί υπερασπίστηκε το προβάδισμα αυτό ο Έλληνας τενίστας, που έφτασε πολύ σύντομα στο 6-2 και στην κατάκτηση του σετ. 

 
 

Το παιχνίδι ωστόσο δεν είχε τελειώσει και ο Τσιτσιπάς έχασε την ευκαιρία για ένα δυνατό ξεκίνημα και στο 3ο σετ, στο οποίο ήταν μπροστά με 0-1, 30-40, δεν έκανε όμως το break και ο Gasquet τον ισοφάρισε (1-1).  

 

Και στο 7ο game είχε ευκαιρία για break o Στέφανος, με τον 37χρονο Gasquet να σβήνει άλλο ένα break point και να κάνει το υπέρ του 4-3. Τελικά, το break έγινε από τον πολύ έμπειρο Γάλλο στο 12ο game, όπου προηγήθηκε αρχικά με 15-40 και είχε συνολικά 5 match points, με τον Στέφανο να σβήνει τα 4 πρώτα με μεγάλα σερβίς και πολύ καλούς πόντους, ωστόσο στο 5ο έκανε το λάθος και γνώρισε μοιραία την ήττα, έπειτα από 2 ώρες και 17 λεπτά στο court.

 

Αυτή ήταν η 2η διαδοχική ήττα από τον Gasquet στο γρασίδι για τον Στέφανο, αφού είχε ηττηθεί από τον Γάλλο και στην προηγούμενη αναμέτρησή τους, στο 's-Hertogenbosch πριν από 5 χρόνια. Συνολικά, ο Gasquet προηγείται με 2-1 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

O Gasquet έφτασε τις 600 νίκες καριέρας και είναι μόλις ο 4ος ενεργός τενίστας που έχει τόσες στο ενεργητικό του, μαζί με τους Rafael Nadal, Novak Djokovic και Andy Murray.

Ο πρώην Νο.7 και νυν Νο.55 στον κόσμο Γάλλος τενίστας θα είναι στα προημιτελικά της Στουτγκάρδης, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο στο τελευταίο ματς της ημέρας (18:00GR, COSMOTE SPORT 6HD), τον Jan-Lennard Struff.

Για τον Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα αυτή η εβδομάδα, ωστόσο θα ξεκινήσει άμεσα μια άλλη, αφού την ερχόμενη εβδομάδα θα παίξει στο 500άρι του Χάλε, επίσης στη Γερμανία.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots