ATP
Κέρδισε τον τίτλο στην Στουτγκάρδη και μπαίνει Top 10 o Tiafoe (vid)

 
Κέρδισε τον τίτλο στην Στουτγκάρδη και μπαίνει Top 10 o Tiafoe (vid)
tn team Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 22:41

O Frances Tiafoe έσωσε ένα championship point και κέρδισε τον Jan-Lennard Struff σε έναν πολύ κλειστό τελικό στην Στουτγκάρδη, για να εξασφαλίσει την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Tiafoe επικράτησε του Struff με 4-6, 7-6 (1), 7-6 (8) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο BOSS Open στην Στουτγκάρδη.

O Struff έκανε το μοναδικό break του 1ου σετ και πέρασε μπροστά με 4-3, για να το κερδίσει με 6-4. Ο Tiafoe ήταν καλύτερος στο 2ο σετ, στο οποίο έχασε και 3 set points για το 6-4, αλλά τελικά το κέρδισε στο tie-break, όπου έχασε μόνο έναν πόντο.

Στο 3ο σετ ήταν ισοδύναμοι και τα πάντα κρίθηκαν σε ένα γεμάτο tie-break, όπου ο Struff είχε ένα championship point στο 7-6. Τελικά, το ματς έκλεισε ο Tiafoe στην 3η δική του ευκαιρία, παίρνοντας το tie-break με 10-8 και ολοκληρώνοντας την ανατροπή σε 2 ώρες και 10 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος καριέρας για τον Tiafoe (3-4 σε τελικούς), 2ος στη φετινή σεζόν, μετά από το χωμάτινο 250άρι του Χιούστον. Στο χορτάρι ήταν ο 1ος τίτλος του και ο 1ος τελικός.

Τη Δευτέρα ο 25χρονος Αμερικανός θα γίνει το νέο μέλος του Top 10, αφού θα κερδίσει 2 θέσεις και θα βρεθεί για 1η φορά στο Νο.10 του κόσμου.

Νέο career high και για τον Struff, που θα κερδίσει άλλες 3 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο.21 του κόσμου. Ο 33χρονος Γερμανός ήταν φιναλίστ για 3η φορά στο tour, αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει τίτλο. Θυμίζουμε πως πριν μερικές εβδομάδες είχε παίξει και στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του, στο Masters της Μαδρίτης, όπου ηττήθηκε από τον Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots