ATP
Τσιτσιπάς: "Χαίρομαι που το Netflix κατέγραψε τον αγώνα μου με τον Κύργιο"

 
Τσιτσιπάς: "Χαίρομαι που το Netflix κατέγραψε τον αγώνα μου με τον Κύργιο"
© Andrew Eichenholz/ATP Tour
tennisnews team Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 - 13:07

Με αφορμή τα νέα επεισόδια της σειράς του Netflix "Break Point", στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιπετειώδης αναμέτρησή του με τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε ένα "Q&A" με την ATP για την εμπειρία του.

Σ' αυτή τη συνέντευξη, ο Έλληνας τενίστας αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην αξέχαστη κόντρα που είχε με τον Κύργιο το 2022, που κλιμακώθηκε στην μεταξύ τους αναμέτρηση στο Wimbledon.

Συγκεκριμένα ρωτήθηκε για το αν υπήρξε κάποια στιγμή που ένιωσε άβολα με τις κάμερες του "Break Point", που δεν ήθελε δηλαδή να συμπεριληφθεί στη σειρά.

"Δεν υπήρξε καμία τέτοια στιγμή", απάντησε, αναφέροντας πως συνέβη το αντίθετο: "Μάλιστα, υπήρχε μια στιγμή που ένιωσα ευγνώμων που υπήρχαν οι κάμερες για να καταγράψουν και ήταν ο αγώνας μου με τον Νικ Κύργιο στο Wimbledon. Ήταν ένας αγώνας με πολλή ένταση, οπότε είμαι χαρούμενος που το κατέγραψαν.

Χαίρομαι που ο κόσμος μπόρεσε να δει τι ακριβώς συνέβη. Ανοίγει ένας δρόμος για να ειπωθεί η αλήθεια και η οπτική του καθενός για τα πράγματα. Είναι καλό για το άθλημα. Δεν χρειάζεται να είναι όλα υπερβολικά καθαρά ή κομψά. Μου έδειξαν σεβασμό (το συνεργείο) και ποτέ δεν ξεπέρασαν τα όρια ή με έκαναν να νιώσω άβολα. Δεν υπήρξε ούτε μια στιγμή που να ένιωσα ότι ξεπέρασαν κάποια γραμμή."

Ο Τσιτσιπάς μίλησε ακόμα για το κενό που γέμισε το "Break Point": "Είναι κάτι που χρειαζόταν καιρό τώρα το άθλημα. Ο κόσμος δεν μπορεί να δει στα παρασκήνια, βλέπει μόνο όσα δείχνει η τηλεόραση. Κάποιοι λίγοι από εμάς έχουμε και κανάλια στο YouTube και μπορούμε να δείχνουμε κάποια άλλα πράγματα εκτός από την επαγγελματική μας σταδιοδρομία, το τένις το χρειαζόταν αυτό. Όλα είναι τόσο ιδιωτικά αυτές τις μέρες και είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε τις προσωπικότητες και τους δυνατούς πνευματικά ανθρώπους και αθλητές που υπάρχουν εκεί έξω."

Ο Στέφανος ρωτήθηκε ακόμα για το τι κρατάει και ξεχωρίζει από την εμπειρία του με το συνεργείο του "Break Point" όλο αυτό το διάστημα: "Το πόσο καλοί ήταν. Ήταν πολύ διασκεδαστικό να δουλεύεις μ' αυτό το συνεργείο, δεν ήταν εκεί μόνο για να κινηματογραφήσουν, ήταν επίσης φιλικοί και δημιούργησαν μια πολύ αυθεντική ατμόσφαιρα για όλους εμάς. Ήταν επαγγελματίες που προσπάθησαν να δημιουργήσουν όμορφες αναμνήσεις μαζί μας και εκτίμησα πολύ αυτή τη συνεργασία."

Για το αν παρακολουθεί Netflix, είπε: "Υπήρξαν περίοδοι που έβλεπα πολύ, αλλά τώρα δεν βλέπω κάτι συγκεκριμένο. Είδα πρόσφατα το Man Vs. Bee του Rowan Atkinson. Όποτε έχω ελεύθερο χρόνο απολαμβάνω να βλέπω κάτι, αλλά δεν αισθάνομαι πολύ παραγωγικός όταν βλέπω Netflix. Είμαι ένας άνθρωπος που όταν πέφτω για ύπνο το βράδυ θέλω να νιώθω ότι έχω κάνει κάτι παραγωγικό και σημαντικό για τον εαυτό μου, να έχω αδράξει τη μέρα όπως μου αρέσει να λέω."

Για το αν θα κάνει "binge watching" το Break Point (να δει πολλά επεισόδια συνεχόμενα, ακόμα και όλη τη σεζόν μονομιάς): "Όχι, δεν πρόκειται να το κάνω αυτό. Θα το παρακολουθήσω, αλλά με τον σωστό τρόπο, θα δω κάθε καρέ που έρχεται. Μου αρέσει να βλέπω κάθε λεπτομέρεια που έχει τοποθετηθεί, προσέχω τα πάντα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί έχουν ακολουθήσει μερικές πολύ καλές προσωπικότητες για το άθλημά μας. Θα ήθελα να δω περαιτέρω ποιες ιστορίες μπόρεσαν να κινηματογραφήσουν με αυτούς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, καθώς και την αφήγηση που έχουν δώσει σ' αυτές τις ιστορίες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots