ATP
Με Coric ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά (vid)

 
Borna Coric
Borna Coric © Mifel Tennis Open
tn team Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2023 - 13:06

O Borna Coric κέρδισε τον Ilya Ivashka με 2-0 σετ, σε μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα στο Μεξικό, για να προκριθεί στα ημιτελικά του Los Cabos Open.

O Coric χρειάστηκε να βγει στο court στις 01:20 μετά τα μεσάνυκτα, για να αντιμετωπίσει τον Ivashka στον τελευταίο προημιτελικό του σημερινού προγράμματος του Los Cabos.

Ο 26χρονος Κροάτης "ξεμπέρδεψε" στα 2 σετ και επικράτησε του Λευκορώσου με 6-3, 6-4 έπειτα από 99 λεπτά, για να πανηγυρίσει στις 3 τα ξημερώματα την πρόκριση στα ημιτελικά του Los Cabos Open.

Στο 1ο σετ δεν κινδύνεψε καθόλου στο σερβίς του ο Coric και είχε πολλές ευκαιρίες για break, αξιοποιώντας συγκεκριμένα μια από τις 5, για να κάνει το break στο 4ο game για το 3-1.

Στο 2ο σετ ο Ivashka έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 3-1, αλλά ο Coric φρόντισε να αποφύγει τις περιπέτειες και ένα ακόμα μεγαλύτερο ξενύχτι, για να κερδίσει τα 5 από τα 6 επόμενα games και να "κλειδώσει" τη νίκη του στο 10ο game.

O Coric θα αναζητήσει την πρώτη του πρόκριση σε τελικό για το 2023 και την πρώτη του παρουσία σε τελικό μετά από έναν χρόνο, από τον τελικό του Cincinnati Masters τον Αύγουστο του 2022, όταν είχε κερδίσει τον Τσιτσιπά.

Αυτή θα είναι η 7η αναμέτρησή του με τον Έλληνα τενίστα, με τον οποίο έχουν από 3 νίκες στο head-to-head. Ο Τσιτσιπάς πάντως είχε κερδίσει τις 2 τελευταίες συναντήσεις τους, στο United Cup της Αυστραλίας στις αρχές της χρονιάς, αλλά και στα προημιτελικά του Masters της Ρώμης τον περασμένο Μάιο.

O αγώνας του Τσιτσιπά με τον Coric θα γίνει γύρω στις 07:00 με 07:30 το πρωί του Σαββάτου και θα μεταδοθεί ζωντανά στην COSMOTE TV.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots