ATP
Νικηφόρες πρεμιέρες για Murray και Zverev στο Τορόντο (vids)

 
Andy Murray
Andy Murray © Mike Lawrence/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 09 Αυγούστου 2023 - 0:05

O Andy Murray και ο Alexander Zverev ξεκίνησαν νικηφόρα τις πορείες τους στο Masters του Καναδά. Πρόωρο "αντίο" είπε ο Borna Coric.

Μετά από ένα "μαραθώνιο" 1ο σετ, ο Andy Murray κατάφερε να "ξεκλειδώσει" τον Lorenzo Sonego και να τον κερδίσει με 7-6 (3), 6-0, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του National Bank Open.

To 1ο σετ κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα, από τις 2 συνολικά του αγώνα, με τον Murray να σβήνει διπλό set point στο 4-5, 15-40, για να το κερδίσει τελικά στο tie-break με 7-3. Μετά απ' αυτό το ματς έγινε μονόπλευρο, με τον Sonego να μην μπορεί να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και τον Βρετανό να κυριαρχεί κατά κράτος, κερδίζοντας 6 games στη σειρά.

Ο Murray θα περιμένει την αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Max Purcell για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Στον 2ο γύρο προκρίθηκε και ο Alexander Zverev, που ήταν σοβαρός όποτε χρειάστηκε και επικράτησε του Tallon Griekspoor, φιναλίστ την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσινγκτον, με 6-4, 7-6 (3).

Αύριο ο Zverev θα αναμετρηθεί με τον Alejandro Davidovich Fokina, που πήρε από χθες την πρόκριση, μετά τη συντριπτική νίκη του επί του JJ Wolf με 6-0, 6-2.

Πρόωρα αποχαιρέτησε το Tορόντο ο Borna Coric, ο οποίος ηττήθηκε από έναν εξαιρετικό Aleksandar Vukic με 6-2, 6-3. Ο Vukic, που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του, θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Sebastian Korda, που απέκλεισε τον Tomas Martin Etcheverry με 6-3, 6-2.

Μετά από δυο tie-break, o Marcos Giron επικράτησε του Emil Ruusuvuori με 7-6 (4), 7-6 (6) και θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Holger Rune στο τουρνουά. Τέλος, ο Ugo Humbert κέρδισε τον Nicolas Jarry με 4-6, 6-3, 6-4 και θα παίξει στον Taylor Fritz, στην πρεμιέρα του Αμερικανού στο τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots