ATP
"Survivor" Alcaraz στο Τορόντο! (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Mike Lawrence/ATP Tour
tennisnews team Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2023 - 4:48

Μετά από ένα πραγματικό rollercoaster, o Carlos Alcaraz αρχικά επέστρεψε από σετ και break πίσω, αργότερα έχασε 2 match points για το 6-2 και τελικά επικράτησε του Hubert Hurkacz στο tie-break του 3ου σετ!

Ο Carlos Alcaraz πήγε από την κόλαση στον παράδεισο, μετά ξανά στην κόλαση και τελικά επέστρεψε στον παράδεισο, πανηγυρίζοντας την 14η διαδοχική νίκη του στο tour!

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς, ο 20χρονος Ισπανός επικράτησε του Hubert Hurkacz με 3-6, 7-6 (2), 7-6 (3) και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του National Bank Open στο Τορόντο.

Ο εντυπωσιακός Carlos, ο οποίος έφτασε τις 49 νίκες σε 53 αναμετρήσεις στο 2023, υπέστη break στα πρώτα λεπτά του αγώνα και έμεινε πίσω με 0-3. Παρότι είχε ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να επιστρέψει το break και έχασε το 1ο σετ με 3-6.

Στη συνέχεια έχασε το σερβίς του και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, μένοντας πίσω με 3-6, 0-1. Ευτυχώς γι' αυτόν ανταποκρίθηκε άμεσα και βρέθηκε σε τριπλό break point στο αμέσως επόμενο game, για να αξιοποιήσει την 3η ευκαιρία του και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Μετά απ' αυτό ήταν σαφώς ανεβασμένος ο Ισπανός, που είχε ευκαιρίες και για το 2ο break, το οποίο όμως δεν ήρθε. Στο tie-break ωστόσο δεν φάνηκε να τον βαραίνει καμία επιπλέον πίεση, κυριάρχησε κατά κράτος και επιβλήθηκε με 7-2.

Και ενώ η κυριαρχία αυτή συνεχίστηκε και στο 3ο σετ, ο Alcaraz ξαφνικά έδειξε μια ασυνήθιστη χαλάρωση, όταν είχε κάνει το double break στο 5-2. Δεν μπόρεσε να κλείσει το ματς στο 8ο game, όπου είχε 2 match points στο σερβίς του για το 6-2 και λίγο έλειψε να του στοιχίσει ακριβά!

Αφού υπέστη το break και έγινε το 5-3, o Alcaraz έκανε ένα κάκιστο game από τη γραμμή του σερβίς αργότερα και ο Hurkacz με love game τον "έσπασε" για το 5-5! Με το σερβίς του πέρασε μπροστά με 6-5 ο Πολωνός, που έφτασε τα 4 συνεχόμενα games και ανάγκασε τον Ισπανό να σερβίρει για να μείνει στο τουρνουά.

Ο τελευταίος "ξύπνησε" πριν να είναι αργά, κέρδισε τους 10 από τους 12 επόμενους πόντους και όχι απλά έστειλε το 3ο σετ σε tie-break, αλλά εκεί ήταν και πάλι με διαφορά ο καλύτερος, για να προηγηθεί με 6-1 και να το κατακτήσει με 7-3.

Ο Alcaraz έκανε το 2 στα 2 απέναντι στον Hurkacz, ενώ συνεχίζει το απίθανο κρεσέντο του για φέτος στο tour. Θα είναι ο 1ος του προημιτελικός στον Καναδά, όπου έπαιξε μόλις άλλη μια φορά, το 2022, και αποκλείστηκε στον 2ο γύρο (στο Μόντρεαλ).

Συνολικά θα είναι ο 9ος προημιτελικός του σε ένα Masters τουρνουά, έχοντας κερδίσει τους 6 προηγούμενους (6-2). Διεκδικεί τον 5ο τίτλο του σε Masters, 3ο στη φετινή σεζόν, καθώς και 7ο συνολικά στην τρομερή χρονιά που κάνει.

Αύριο ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Tommy Paul, που κέρδισε τον Marcos Giron με 6-3, 6-2.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots