ATP
Mikael Ymer: Σταματάει το τένις στα 24 του!

 
Mikael Ymer: Σταματάει το τένις στα 24 του!
© Ryan Nixon / Citi Open
tn team Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 - 21:23

Μετά από την πολύ βαριά τιμωρία αποκλεισμού 18 μηνών που του επιβλήθηκε, ο Mikael Ymer ανακοίνωσε το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας, στα 24 του χρόνια!

O Ymer είχε εκφράσει και όταν γνωστοποιήθηκε η είδηση της τιμωρίας του την τεράστια απογοήτευσή του, ενώ εξήγησε αναλυτικά το λόγο για τον οποίο ήταν μια άδικη απόφαση.

Να θυμίσουμε πως η ITF τιμώρησε τον Ymer για το σφάλμα των τριών απουσιών από ελέγχους ντόπινγκ σε διάστημα ενός έτους. Δεν βρέθηκε δηλαδή ποτέ θετικός σε κάποια απαγορευμένη ουσία, αλλά έχασε τρεις ελέγχους.

Στον έναν απ' αυτούς, σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασε o ίδιος, δεν είχε την ευθύνη. Μάλιστα, αυτό αναγνωρίστηκε από ανεξάρτητο δικαστήριο, όμως η ITF επέμεινε και οδήγησε την υπόθεση στο CAS, όπου και επιβλήθηκε τελικά η μεγάλη τιμωρία αποκλεισμού 18 μηνών.

Σε σημερινή του δημοσίευση, ο 24χρονος Σουηδός ανακοίνωσε πως βάζει τέλος στην επαγγελματική του καριέρα, ως συνέπεια αυτής της ιστορίας: "Αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Σας ευχαριστώ όλους για τις φοβερές εμπειρίες. Τι ταξίδι ήταν! Ελπίζω όλοι οι συνάδελφοί μου να τα πάνε καλά."

Προφανώς ο Ymer είναι σε μια ηλικία που το comeback θα αποτελεί επιλογή για αρκετά χρόνια, απ' όταν λήξει η περίοδος του αποκλεισμού. Γι' αυτό και δεν γνωρίζουμε αν αυτό το αντίο θα είναι οριστικό ή μια απόφαση που πήρε μέσα σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, σε μια σίγουρα πολύ σκοτεινή για εκείνον περίοδο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots