ATP
Έξαλλος ο Fognini: "Δεν αξίζω τέτοια αντιμετώπιση"

 
Έξαλλος ο Fognini: "Δεν αξίζω τέτοια αντιμετώπιση"
© Ray Giubilo / Davis Cup
tn team Παρασκευή, 08 Σεπτεμβρίου 2023 - 10:34

Ο Fabio Fognini δεν κλήθηκε για να αγωνιστεί στο Davis Cup για την Ιταλία την επόμενη εβδομάδα και δεν ήταν καθόλου χαρούμενος με αυτό.

O Fognini, ένας από τους παίκτες με τις περισσότερες συμμετοχές στην Εθνική Ιταλίας στο Davis Cup, αφού από το 2008 μέχρι το 2022 δεν είχε απουσιάσει ούτε μια σεζόν, τέθηκε εκτός αποστολής στους αγώνες για την τελική φάση που θα γίνουν στην Μπολόνια.

Συγκεκριμένα στην Μπολόνια θα φιλοξενηθεί ο ένας από τους 4 ομίλους της τελικής φάσης, με την Ιταλία, τον Καναδά, τη Σουηδία και τη Χιλή.

Οι Ιταλοί δεν θα έχουν στη διάθεσή τους Jannik Sinner και Matteo Berrettini, με τον πρώτο να χρειάζεται ξεκούραση μετά από μια εξαντλητική περιοδεία στην Αμερική και τον δεύτερο να στέκεται άτυχος και να έχει έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, κατά τη διάρκεια του US Open.

Εκτός ιταλικής αποστολής έμεινε και o Fognini, με κάποια ΜΜΕ στην Ιταλία να γράφουν πως ήταν δική του απόφαση. Αυτό, αλλά και η συμπεριφορά του αρχηγού της ομάδας, Filippo Volandri, εξόργισαν τον Fognini, που σε μια μακροσκελή του ανάρτηση στα social media εξήγησε πως ο ίδιος ήθελε πολύ να είναι στην Μπολόνια, άλλαξε μάλιστα το πρόγραμμά του για να είναι σε καλή κατάσταση. Σημείωσε ακόμα πως αρχικά τον υπολόγιζαν, αλλά την τελευταία στιγμή του ανακοίνωσαν πως δεν θα είναι στην αποστολή, θεωρώντας πως του συμπεριφέρθηκαν ανέντιμα, δεδομένης και της πολυετούς προσφοράς του στους "Azzurri".

Αναλυτικά όλα όσα έγραψε ο Fognini:

"Πέρασαν πολλά χρόνια από την πρώτη μου φορά με τα μπλε στο Montecatini, το 2008. Το να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε όλο τον κόσμο πάντα ήταν η προτεραιότητά μου και ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Το να φοράω τα μπλε, να νιώθω τη ζεστασιά του κοινού, να αγωνίζομαι σε γεμάτα στάδια με τους φιλάθλους μας, ακόμα και σε πολύ μακρινά εκτός έδρας παιχνίδια, πάντα με ενθάρρυνε να δίνω το 110% μου. Και παρόλο που υπήρξαν πολλά εκτός έδρας παιχνίδια σε δύσκολες σεζόν που είχα στόχους να πετύχω, ποτέ δεν είχα δεύτερες σκέψεις: το να παίζεις για την Ιταλία είναι το πιο ανταποδοτικό πράγμα στον κόσμο για έναν αθλητή και ειδικά για μένα.

Τώρα, στην παραμονή της πολλοστής πρόκλησης για το Davis Cup, βρίσκω τον εαυτό μου εκτός ομάδας. Διάβασα από κάποια όργανα του Τύπου ότι ήταν δικιά μου απόφαση και πως ήθελα να κάνω ένα βήμα πίσω... είναι ψέμα και πρόκληση.

Ήταν μια απαιτητική και εξαντλητική χρονιά, αλλά παρόλα αυτά πήρα την απόφαση να παίξω στο Genoa Open Challenger, για να είμαι έτοιμος στους αγώνες της Μπολόνια. Είμαι σε ένα αγαπημένο μου τουρνουά, ανεξάρτητα από την επιφάνεια. Είμαι μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι, σε μια πόλη που μεγάλωσα, συμμετέχω σε ένα τουρνουά που κέρδισα στο παρελθόν, είμαι περιτριγυρισμένος από φίλους και οικογένεια, με λίγα λόγια είναι το καλύτερο για μένα αυτή τη στιγμή. Ήξερα πως εδώ θα νιώσω τη ζεστασιά και τη στοργή που χρειαζόμουν για να φτάσω στο πικ μου στην Μπολόνια.

Κοινοποίησα την επιθυμία μου να είμαι μέλος της ομάδας για την Μπολόνια, θέτοντας τον εαυτό μου στη διάθεση του captain, που μου ζήτησε να παίξω διπλά με άλλους συμπαίκτες μου στην Εθνική ομάδα, κάτι που έκανα για να κρατήσω τον εαυτό μου σε φόρμα. Συνεχίζω μέχρι σήμερα να δουλεύω, θέλω περισσότερο από ποτέ να ανεβώ ξανά στην κατάταξη της ΑΤΡ, να κερδίσω ηλικία και πόνο. Πριν λίγες εβδομάδες ήμουν στην προεπιλογή και αυτό με έκανε χαρούμενο και περήφανο.

Αλλά μετά, τη Δευτέρα, ενώ ήμουν στη Γένοβα, έλαβα την κλήση του captain. Ξαφνικά δεν είμαι πια στα πλάνα, χωρίς κάποια τεκμηριωμένη εξήγηση και με έναν τρόπο που δεν μου άρεσε, με ελάχιστο σεβασμό για το παρελθόν μου στους Azzurri. Επειδή μέχρι την τελευταία στιγμή μου έλεγαν ότι θα είμαι στην ομάδα και θα είμαι διαθέσιμος να βγω στο γήπεδο, γι' αυτό έπαιξα και στο Challenger, για να είμαι στο μέγιστο των δυνατοτήτων μου. Λυπάμαι που δεν με αντιμετώπισαν με σαφήνεια και ειλικρίνια, η ιστορία μου δεν το αξίζει."

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por Fabio Fognini (@fabiofogna)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots