ATP
1ος τελικός καριέρας για τον Shevchenko (vid)

 
1ος τελικός καριέρας για τον Shevchenko (vid)
© Moselle Open
tn team Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 - 21:38

Στον πρώτο τελικό της καριέρας του προκρίθηκε στη Μετς ο Alexander Shevchenko, που κέρδισε με 2-0 σετ τον Pierre-Hugues Herbert. Στον τελικό μπήκε και ο Ugo Humbert, ο οποίος σταμάτησε τον Fabio Fognini.

Ο πρώτος τελικός στο tour είναι γεγονός για τον 22χρονο Alexander Shevchenko, που νίκησε τον Pierre-Hugues Herbert με 6-4, 6-4 στα ημιτελικά του Moselle Open στη Μετς της Γαλλίας.

Ο Shevchenko κατάφερε να πάρει προβάδισμα με διπλό break στο 4-1 του 1ου σετ. Ο Herbert μείωσε σε 4-3, αλλά ο Shevchenko δεν απειλήθηκε ξανά με break point μετά απ' αυτό, για όλο το υπόλοιπο παιχνίδι. Κάνοντας και το μοναδικό break του 2ου σετ στο 9ο game για το 5-4, ο 22χρονος ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Με τη νίκη αυτή, ο Shevchenko εξασφάλισε και την πρώτη του είσοδο στο Top 50 της παγκόσμιας κατάταξης. Σήμερα βρίσκεται στο Νο.63 του κόσμου και αυτό είναι και το career high του.

Θυμίζουμε πως πριν 2 εβδομάδες ο Ρώσος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Βασιλείας από τα προκριματικά, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και τους Stan Wawrinka και Taylor Fritz, ενώ αυτή την εβδομάδα κέρδισε τον Karen Khachanov στη Μετς.

Στον πρώτο του τελικό, θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Γάλλο, τον Ugo Humbert, που έκανε ένα αψεγάδιαστο ματς στον άλλον ημιτελικό και συνέτριψε τον Fabio Fognini με 6-0, 6-2 σε 67 λεπτά.

Θα είναι ο 1ος τελικός για τον Humbert μετά από 2,5 περίπου χρόνια, από τον Ιούνιο του 2021, καθώς και ο 4ος συνολικά στην καριέρα του. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει κερδίσει και τους 3 προηγούμενους, πηγαίνει δηλαδή για τον 4ο τίτλο του.

O τελικός του Moselle Open θα γίνει το Σάββατο, στις 17:30 ώρα Ελλάδας, σε ζωντανή μετάδοση από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots