ATP
Στο Νο.107 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς

 
Στο Νο.107 του κόσμου ο Πέτρος Τσιτσιπάς
© Mike Lawrence/USTA
tn team Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2023 - 13:48

Ο Πέτρος Τσιτσιπάς, μετά και τη νίκη που πέτυχε στο US Open μαζί με τον αδερφό του, Στέφανο, κέρδισε 10 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών της ΑΤΡ και ανέβηκε ψηλότερα από ποτέ, στο Νο.107. Πλησιάζει το Top 400 στα μονά ο Στέφανος Σακελλαρίδης.

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισαν πριν λίγες ημέρες την 1η τους νίκη στο US Open και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειώσει νέο career high στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών σήμερα ο Πέτρος, που ανέβηκε στο Νο.107 της ΑΤΡ.

Ο Στέφανος είχε επίσης μια μεγάλη άνοδο 51 θέσεων, αλλά παίζοντας σε πολύ λιγότερα τουρνουά φέτος στα διπλά, βρίσκεται αρκετά πιο πίσω, στο Νο.206.

Ο Μιχάλης Περβολαράκης βρίσκεται στο Νο.210, ενώ πολύ ψηλά είναι και οι Στέφανος Σακελλαρίδης και Μάρκος Καλοβελώνης, στην κατάταξη των διπλών. Ο Σακελλαρίδης κέρδισε 31 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.312, ενώ ο Καλοβελώνης άφησε πίσω του 93 θέσεις και σκαρφάλωσε στο Νο.363.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών

Στα μονά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι φυσικά πάντα πρώτος και αυτή την εβδομάδα επέστρεψε στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης, από το Νο.7.

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι στο Νο.2 της χώρας μας και μετά από μια νέα άνοδο 17 θέσεων που είχε, σκαρφάλωσε στο Νο.402 και έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρώτη του είσοδο στο Top 400.

Τέλος, το career high του βελτίωσε και ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος άφησε πίσω του 37 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.766 της ΑΤΡ.

Οι Έλληνες στην παγκόσμια κατάταξη των μονών

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots