ATP
Δεν θα παίξει στο Laver Cup o Τσιτσιπάς

 
Δεν θα παίξει στο Laver Cup o Τσιτσιπάς
© tennisnews.gr
tn team Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023 - 21:09

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Laver Cup εξαιτίας τραυματισμού.

Δεν θα αγωνιστεί στο Laver Cup στο Βανκούβερ ο Τσιτσιπάς αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινώθηκε από τον επίσημο λογαριασμό της διοργάνωσης στα social media. Όπως αναφέρει η δημοσίευση, ο επίσημος λόγος της απόσυρσης είναι τραυματισμός.

Τη θέση του 25χρονου Έλληνα τενίστα θα πάρει ο Arthur Fils, που ήταν alternate της Team Europe.

Θυμίζουμε πως ο Στέφανος είχε ένα εξαντλητικό διήμερο στην Αθήνα, αφού αγωνίστηκε για σχεδόν 8 ώρες (!), σε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο, για τους αγώνες της Ελλάδας με τη Σλοβακία για το Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο.

Το Σάββατο κέρδισε τον Lukas Klein σε μια αναμέτρηση που έφτασε τις 2 ώρες και τα 40 λεπτά, ενώ την Κυριακή έπαιξε back-to-back αγώνες στα διπλά και στα μονά, που έφτασαν τις 5 ώρες και τα 15 λεπτά, με ένα κενό μόλις μισής ώρας ενδιάμεσα!

Από το 2019, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στο Laver Cup, ο Τσιτσιπάς δεν είχε απουσιάσει από κανένα τουρνουά, κερδίζοντας και 3 φορές τον τίτλο (2019, 2021, 2022) με την ομάδα της Ευρώπης.

To επόμενο προγραμματισμένο τουρνουά για τον Στέφανο είναι το China Open στο Πεκίνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα (25 Σεπτεμβρίου - 1 Οκτωβρίου).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots