ATP
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα φανταστικά το παιχνίδι μου" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ένιωσα φανταστικά το παιχνίδι μου" (vid)
tn team Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 - 9:28

Στις δηλώσεις του μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στη Σαγκάη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις συνθήκες, την κλειστή οροφή και το παιχνίδι του, που το ένιωσε πολύ καλά στο ξεκίνημά του στο τουρνουά.

"Είναι θαυμάσιο που επέστρεψα στις νίκες, είναι ωραίο που το tour επέστρεψε στην Κίνα. Είχαμε μερικά χρόνια απουσίας εδώ και εγώ προσωπικά ανυπομονούσα να επιστρέψουν αυτά τα τουρνουά. Είναι μια καλή περίοδος για να βρίσκεσαι στην Κίνα, οι συνθήκες δεν είναι ακραίες, κάτι που κάνει το παιχνίδι ευχάριστο. Αυτό που συνειδητοποίησα είναι πως ο λαός της Κίνας είναι πολύ εργατικός και υπομονετικός. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε απ' αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε μέσα από το court για το Tennis TV, αμέσως μετά τη νίκη του με 2-0 σετ επί του Rinky Hijikata.

Για το καλό παρελθόν που έχει στη Σαγκάη και το γεγονός πως είναι ένας από τους πιο έμπειρους παίκτες αυτή τη στιγμή στο ταμπλό, είπε: "Πάντα βοηθάει να έχεις καλά αποτελέσματα στο παρελθόν, ειδικά σε τουρνουά αυτού του μεγέθους. Είχα μερικές εμπειρίες εδώ, αλλά δεν θα έλεγα ότι είμαι και ο πιο έμπειρος. Συνεχώς χτίζω και ελπίζω να συνεχίζω να μαθαίνω απ' αυτό το ταξίδι."

Τέλος, ο Στέφανος είπε μερικά λόγια και στα ελληνικά, για την κάμερα του Tennis TV: "Είναι μια καλή αρχή. Χαίρομαι που το tour επέστρεψε στη Σαγκάη, πέρασαν 3-4 χρόνια που δεν είχαμε τη δυνατότητα να παίξουμε εδώ. Για μένα αυτή η πρώτη εμπειρία είναι πολύ θετική. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που παίζω σ' αυτό το γήπεδο με κλειστή την οροφή. Οι καιρικές συνθήκες ήταν λίγο απρόβλεπτες σήμερα το πρωί.

Η αίσθηση που πήρα μέσα στο γήπεδο ήταν πολύ όμορφη και ωραία, ένιωσα φανταστικά με το παιχνίδι μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα. Θα συνεχίσω με τον δικό μου τρόπο, θα συνεχίσω να μπαίνω όσο πιο πολύ μπορώ στη ζώνη άνεσής μου και ένα από τα πράγματα στα οποία θα πρέπει να αφοσιωθώ και να προετοιμαστώ είναι οι στιγμές που είμαι εκτός ζώνης, υπήρξαν σήμερα μερικοί πόντοι που συνέβη αυτό, αλλά είμαι σίγουρος ότι το επίπεδο θα ανεβεί με τις ημέρες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots