ATP
2ος σερί ημιτελικός σε 1000άρι για Hurkacz (vid)

 
2ος σερί ημιτελικός σε 1000άρι για Hurkacz (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 - 13:06

O Hubert Hurkacz δεν είχε εύκολο έργο, σταμάτησε όμως την τρομερή πορεία του Fabian Marozsan και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Shanghai Masters.

Στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του σε ένα Masters 1000 προκρίθηκε ο Hubert Hurkacz, ο οποίος κέρδισε την έκπληξη της εβδομάδας, Fabian Marozsan, με 4-6, 6-1, 6-3.

Ο 26χρονος Πολωνός, ο οποίος ήταν ημιφιναλίστ στο Masters του Σινσινάτι πριν από 2 μήνες περίπου, προκρίθηκε στον 6ο συνολικά ημιτελικό σε ένα Masters στην καριέρα του και θα διεκδικήσει την 3η του πρόκριση σε έναν τόσο μεγάλο τελικό.

Δεν είχε εύκολο έργο απέναντι στον Marozsan, που είχε δυο πολύ καλές εβδομάδες στη Σαγκάη. Έμεινε πίσω από νωρίς με break με 1-3 και με 2-4 και παρότι ισοφάρισε σε 4-4, υπέστη νέο break στο 9ο game. Στο 10ο game o Marozsan χρειάστηκε 4 set points, καθώς και να σβήσει ένα break point, για να κάνει τελικά το 6-4 και να μπει μπροστά στον προημιτελικό.

Λίγο ωστόσο κράτησε το προβάδισμά του, αφού ο Hurkacz κυριάρχησε κατά κράτος στο επόμενο σετ, κερδίζοντας 5 games στη σειρά για να φτάσει στο 6-1.

Πιο κλειστό ήταν το 3ο σετ, με τους δυο παίκτες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στα πρώτα games και τον Marozsan να έχει μάλιστα το πρώτο break point στο 6ο game, για το 4-2. Δεν το αξιοποίησε και ο Hurkacz κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3.

Στη συνέχεια έκανε το break o Πολωνός και το ματς άλλαξε ολοκληρωτικά, με τον Hurkacz να "σφραγίζει" τη νίκη με νέο break για το 6-3. Ο Hurkacz κέρδισε τους 15 από τους 16 τελευταίους πόντους του παιχνιδιού, που ολοκληρώθηκε σε 1 ώρα και 43 λεπτά.

Στα ημιτελικά του Shanghai Masters, o Hurkacz θα αντιμετωπίσει σίγουρα Αμερικανό, έναν εκ των Ben Shelton και Sebastian Korda.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots