ATP
Ivanisevic: "Είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο στον Novak, γιατί τα έχει κερδίσει όλα"

 
Ivanisevic: "Είναι δύσκολο να βρεις κίνητρο στον Novak, γιατί τα έχει κερδίσει όλα"
tn team Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023 - 12:49

O Goran Ivanisevic μίλησε για τη συνεργασία του με τον Novak Djokovic και τη δυσκολία της εύρεσης κινήτρου, που την ίδια στιγμή εξισορροπείται από την απίστευτη προσωπικότητα του Σέρβου.

"Δεν είναι εύκολο να δώσεις κίνητρα στον Novak, επειδή τα έχει κερδίσει ήδη όλα. Βρίσκουμε όμως τρόπους. Πολλές φορές διαφωνούμε, αλλά είναι καλό να συζητάμε", είπε ο Ivanisevic σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ένας τρόπος που πάντα βοηθάει να βρεθεί κίνητρο, είναι το πείσμα του Djokovic, που συνεχίζει μέχρι σήμερα να θέλει να υπερβεί τον εαυτό του.

"Είμαι χαρούμενος που προπονώ μια ιδιοφυία, τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών και έναν από τους καλύτερους αθλητές γενικά. Ο Novak είναι μια κατηγορία μόνος του, δεν υπάρχουν πολλοί σαν εκείνον στον κόσμο, είναι ένας νικητής. Ήμασταν τυχεροί που είχαμε παίκτες σαν τον Rafa και τον Roger πριν από εκείνον, γιατί ο ένας ώθησε τον άλλον, αλλά ο Novak μπορεί να δίνει κίνητρα μόνος του στον εαυτό του. Όταν του λες ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι, τότε σου αποδεικνύει ότι μπορεί. Πάντα προσπαθεί να βρίσκει έναν τρόπο να κερδίσει, δεν έχει δικαιολογίες, ακόμα και όταν δεν είναι καλά ή είναι τραυματισμένος", είπε ο Ivanisevic.

Ο Ivanisevic μίλησε και για τη δική του προσωπικότητα, λέγοντας πως δεν αναμενόταν από τον κόσμο να γίνει προπονητής εξαιτίας της ευέξαπτης προσωπικότητας που έδειχνε στο γήπεδο ως παίκτης, όμως στην πραγματικότητα ήταν πάντοτε ήρεμος άνθρωπος.

"Ο κόσμος με γνώρισε σαν έναν άγριο άνθρωπο από το court, αλλά είμαι πολύ διαφορετικός στην πραγματικότητα. Είμαι πολύ ήρεμος άνθρωπος. Κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόμουν καλός προπονητής. Πρέπει να αντιλαμβάνεσαι πως όταν είσαι προπονητής δεν είσαι εσύ ο σημαντικός, αλλά ο παίκτης, συνεπώς πρέπει να μαζέψεις τον εγωισμό σου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots