ATP
Με Hanfmann ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά (vids)

 
Με Hanfmann ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά (vids)
tn team Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2023 - 1:00

Τη ρεβάνς για την ήττα του στη Μαγιόρκα θα έχει την ευκαιρία να πάρει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στους αυριανούς προημιτελικούς του European Open στην Αμβέρσα.

Μετά από 2 ώρες και 41 λεπτά μιας μεγάλης μάχης, που έκλειψε το αποψινό πρόγραμμα του European Open, o Yannick Hanfmann κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Dominic Thiem με 6-4, 5-7, 6-4 και να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά της Αμβέρσας.

Εκεί τον περίμενε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που νωρίτερα κέρδισε με 2-0 σετ τον Botic Van De Zandschulp.

O Hanfmann κατάφερε να σβήσει και τα 5 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να κάνει το μοναδικό break στο 5ο game (3-2). Τελικά ο Thiem κατάφερε να κάνει το πρώτο του break στο ματς στο 12ο game του 2ου σετ, στην 8η ευκαιρία του συνολικά, για να το κερδίσει με 7-5.

Πολύ αμφίρροπο ήταν το 3ο σετ, το οποίο ξεκίνησε με 2 break, ένα για κάθε παίκτη. Ο Hanfmann χρειάστηκε να σβήσει 2 break points στο 6ο game, για να κάνει εκείνος το break στο επόμενο game και να περάσει μπροστά με 4-3. Αυτό ήταν και το καθοριστικό break, αφού υπερασπίστηκε ως το τέλος του ματς το σερβίς του ο Γερμανός, Νο.56 στον κόσμο.

Αυτή θα είναι η 2η φορά που θα συναντήσει τον Τσιτσιπά στο tour o Hanfmann, ο οποίος είχε κερδίσει τον Έλληνα τενίστα τον περασμένο Ιούνιο στο γρασίδι, για το Mallorca Championships στη Μαγιόρκα.

Ο αγώνας για τα προημιτελικά του European Open θα γίνει την Παρασκευή, στις 20:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots