ATP
Nadal: "Δεν περίμενα να κερδίσει 3 Slams o Djokovic φέτος"

 
Nadal: "Δεν περίμενα να κερδίσει 3 Slams o Djokovic φέτος"
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 - 10:11

Ο Rafael Nadal δεν έκρυψε πως δεν περίμενε ότι ο Novak Djokovic θα κατάφερνε να κερδίσει τα 3 από τα 4 Grand Slams αυτή τη σεζόν και να φτάσει τόσο σύντομα στα 24.

Σε δηλώσεις του για το πρακτορείο EFE, o Nadal εξήγησε πως περίμενε περισσότερα από τους παίκτες της νέας γενιάς, καθώς τη θεωρεί μια πολύ καλή γενιά. Σε κάθε περίπτωση ο Djokovic ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και του αξίζουν συγχαρητήρια, όπως είπε.

"Όλοι ξέρουμε πως ο Djokovic πέτυχε κάτι ιστορικό, κάτι που δεν έχει κάνει κανείς άλλος στο παρελθόν, οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τον συγχαρούμε. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να κερδίσει 3 Grand Slams φέτος, επειδή η νέα γενιά είναι πολύ δυνατή. Ο Alcaraz είχε μια καλή ευκαιρία στο Roland Garros αλλά συνέβη αυτό με το σώμα του, ενώ στο Wimbledon έκανε κάτι ιστορικό", δήλωσε ο 37χρονος Ισπανός, κάτοχος 22 Grand Slams τίτλων.

Ο Nadal μίλησε και για το ότι δεν έχει θέσει ακόμα κάποια ημερομηνία επιστροφής του στη δράση και δεν επιβεβαιώνει την παρουσία του στην Αυστραλία: "Αν βάλω συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά δεν μπορέσω να την τηρήσω, τότε θα προσθέσω μια έξτρα απογοήτευση που δεν μου χρειάζεται, γιατί ήδη έχω περάσει πολλές σε αθλητικό και σωματικό επίπεδο τον τελευταίο καιρό. Το πηγαίνω μέρα με τη μέρα και ειλικρινά βελτιώνομαι."

Τέλος, ο Nadal ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να παίξει διπλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το επόμενο καλοκαίρι, μαζί με τον Carlos Alcaraz: "Ελπίζω, αλλά δεν το ξέρω. Αν είμαι καλά και αν το θέλει, τότε θα είναι χαρά μου."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots