ATP
To σήκωσαν στην Αμβέρσα Πέτρος και Στέφανος! (vid)

 
To σήκωσαν στην Αμβέρσα Πέτρος και Στέφανος! (vid)
tn team Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 16:47

Ο Πέτρος και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαναν την ανατροπή και στον τελικό του European Open, για να κατακτήσουν το τρόπαιο στην Αμβέρσα!

Ο 1ος τίτλος είναι γεγονός για τους αδερφούς Τσιτσιπά, που έκαναν μεγάλο ματς και στον τελικό του European Open, για να επικρατήσουν των Ariel Behar και Adam Pavlasek με 6-7 (5), 6-4, 10-8.

Ο Πέτρος και ο Στέφανος, που έπαιζαν τον πρώτο τους τελικό μαζί και στον πρώτο ΑΤΡ ever τελικό για τον Πέτρο, κατάφεραν να κάνουν νέα ανατροπή από σετ πίσω, κάτι που είχαν κάνει και στον χθεσινό ημιτελικό.

 
 
 
Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida por European Open (@europeantennisopen)

Συγκεκριμένα είχαν χάσει το πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο είχαν επιστρέψει από το break που δέχτηκαν νωρίς για το 1-2, ενώ στο 10ο game είχαν και τριπλό set point, στο 4-5, 15-40.

Οι Behar και Pavlasek έμειναν στο σετ, ισοφάρισαν σε 5-5 και αργότερα στο tie-break επέστρεψαν από το 1-3, για να το κατακτήσουν με 7-5 και να πάρουν προβάδισμα στον τελικό.

Τα αδέρφια Τσιτσιπά απάντησαν με δυο συνεχόμενα break στο άνοιγμα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκαν με 3-0. Οι Behar και Pavlasek κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά στο ένα break, όχι όμως και να επιστρέψουν στο σετ, με τους Πέτρο και Στέφανο να προστατεύουν τα σερβίς τους στα επόμενα games και να φτάνουν στο 6-4 και στην ισοφάριση.

Το tie-break 10 πόντων έκρινε τον τίτλο και εκεί τα αδέρφια Τσιτσιπά κατάφεραν να μη μείνουν ούτε μια στιμγή πίσω στο σκορ. Παρόλα αυτά δεν είχαν εύκολο έργο, με τους Behar και Pavlasek να επιστρέφουν συνεχώς.

Τα πάντα κρεμόντουσαν από μια κλωστή μέχρι και την τελευταία φορά που ισοφάρισαν οι δυο τελευταίοι, στο 8-8, αλλά ήρθε νέο mini-break για τα αδέρφια στον επόμενο πόντο, με τον Behar να χάνει ένα smash από το mid-court.

Το πρώτο championship point ήρθε για τα αδέρφια με τον Στέφανο να είναι στο σερβίς και τον Πέτρο να τελειώνει τον πόντο με smash από το φιλέ, για να διαμορφώσει το τελικό 10-8, έπειτα από 1 ώρα και 35 λεπτά παιχνιδιού.

Με τον πρώτο τελικό ήρθε και ο πρώτος τίτλος για τα αδέρφια Τσιτσιπά και μάλιστα σε μια πόλη που ήδη ήταν ξεχωριστή για τον Στέφανο, αφού το 2017 είχε παίξει στον πρώτο του ημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση, στο ίδιο τουρνουά.

Για εκείνον, θα είναι ο 2ος τίτλος σε ΑΤΡ τουρνουά στα διπλά, αφού είχε κερδίσει και το 500άρι του Ακαπούλκο πέρσι, μαζί με τον Feliciano Lopez.

Για τον Πέτρο είναι ο 1ος τίτλος στο ATP Tour, ο μεγαλύτερος της καριέρας του και από τη Δευτέρα θα βρίσκεται και επίσημα στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού αναμένεται να κερδίσει 29 θέσεις και να βρεθεί στο Νο.81 του κόσμου!

Και ο Στέφανος θα έχει σημαντική άνοδο 31 θέσεων και θα πλησιάσει το Top 100 στα διπλά, ανεβαίνοντας στο Νο.115 του κόσμου. Ο μεγάλος στόχος για τα αδέρφια είναι να μπορέσουν να πάρουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα γίνουν το επόμενο καλοκαίρι στο Παρίσι.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots