ATP
3ος τίτλος για τον Bublik (vids)

 
3ος τίτλος για τον Bublik (vids)
tn team Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023 - 19:42

O Alexander Bublik κέρδισε τον Arthur Fils στον τελικό της Αμβέρσας και κατέκτησε τον 3ο τίτλο της καριέρας του.

Τον 3ο τίτλο της καριέρας του και 2ο στη φετινή σεζόν κατέκτησε ο Alexander Bublik, ο οποίος επιβλήθηκε στον τελικό του European Open στην Αμβέρσα τον Arthur Fils με 6-4, 6-4.

Ο Bublik, με το γνωστό -ακραία- επιθετικό παιχνίδι του, έφτασε τους 11 άσους σήμερα, κερδίζοντας τους 36 από τους 37 πόντους στα πρώτα του σερβίς, είχε ωστόσο και 11 διπλά λάθη.

Για μια ακόμα μέρα πάντως ήταν πολύ αποτελεσματικός στους κρίσιμους πόντους, αφού κατάφερε να σώσει και τα 3 break points που αντιμετώπισε, ενώ στις 3 ευκαιρίες που είχε ο ίδιος για break "έσπασε" 2 φορές τον Γάλλο, μια σε κάθε σετ, για να κλείσει τον αγώνα μετά από μόλις 75 λεπτά.

Ο Bublik αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα σε τελικούς στο tour, έχοντας 6 ήττες στους 7 πρώτους τελικούς του, ωστόσο κέρδισε και τους 2 τελικούς που έπαιξε φέτος, στο 500άρι του Χάλε αυτό το καλοκαίρι και στο 250άρι της Αμβέρσας σήμερα. Συνολικά, το ρεκόρ του σε τελικούς έγινε 3-6.

Αύριο ο 26χρονος Καζάκος θα κερδίσει 6 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.30 της παγκόσμιας κατάταξης. Το career high του είναι το Νο.25, όπου είχε φτάσει αυτό το καλοκαίρι.

Ο 19χρονος Fils, ο οποίος χθες πέτυχε τη 2η Top 10 νίκη του, κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά, έπαιξε στον 2ο τελικό του, μετά από το 250άρι της Λυών τον περασμένο Μάιο, όπου είχε κερδίσει και τον τίτλο. Θα παραμείνει στο Νο.38 του κόσμου ο νεαρός Γάλλος, που είναι και το career high του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots