ATP
Έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με Medvedev o Τσιτσιπάς! (vids)

 
Έκλεισε το μεγάλο ραντεβού με Medvedev o Τσιτσιπάς! (vids)
tn team Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2023 - 19:38

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Borna Gojo σε δυο γεμάτα σετ στη Βιέννη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Erste Bank Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Daniil Medvedev.

Ο Τσιτσιπάς ξεπέρασε και το εμπόδιο του Gojo στη Βιέννη, κερδίζοντας τον Κροάτη με 7-6 (4), 7-5 έπειτα από δυο πολύ κλειστά σετ, για να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Erste Bank Open.

 

O Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει τα 5 από τα 6 break points στη μεγάλη μάχη που έδωσε με τον Gojo, για να επικρατήσει σ' αυτές τις λεπτομέρειες, που στο τέλος της ημέρας έκαναν τη διαφορά.

Στο 1ο σετ είχε κάνει πρώτος το break o 25χρονος Έλληνας τενίστας, που είχε προηγηθεί με 4-2, όμως ο Κροάτης ανταποκρίθηκε με δικό του break και ισοφάρισε σε 4-4. Στο tie-break κέρδισε και τους πρώτους 3 πόντους για να προηγηθεί με 3-0, όμως ο Τσιτσιπάς κέρδισε τους 7 από τους 8 επόμενους πόντους και το κατέκτησε με 7-4, για να κάνει δικό του και το σετ. 

 

Ακολούθησε ακόμα ένα πολύ κλειστό 1ο σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σώσει και τα 5 break points που αντιμετώπισε, προστατεύοντας το σερβίς του. Τα πρώτα δυο ήταν στο ξεκίνημα του σετ, στο 0-1, 15-40.

Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο για το ματς, το 11ο game, κατάφερε να προηγηθεί με 0-40 στο σερβίς του Gojo και τελικά να κάνει το break στη 2η ευκαιρία του, για να πάρει ένα αποφασιστικό προβάδισμα με 6-5.

Στην αλλαγή πήρε τις μπάλες για να σερβίρει για την πρόκριση και μπορεί να βρέθηκε πίσω και εκείνος με 0-40 στο σερβίς του, κατάφερε όμως να σβήσει και αυτά τα break points. Το έκανε μάλιστα χωρίς να έχει στη διάθεσή του πρώτα σερβίς, παίζοντας όμως με υπομονή σε όλους τους πόντους, με τον Gojo να κάνει πρώτος το λάθος. Στο ίδιο game έκλεισε τελικά το ματς ο Στεφ, στο 2ο match point του, έπειτα από 1 ώρα και 49 λεπτά συνολικού αγώνα.

 

Αυτός θα είναι ο 6ος ημιτελικός για τον Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν και ο 2ος συνεχόμενος, αφού και την προηγούμενη εβδομάδα είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά στην Αμβέρσα.

Θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev, πρωταθλητή πέρσι στη Βιέννη, που κέρδισε νωρίτερα στα 3 σετ τον Karen Khachanov.

Αυτή θα είναι η 13η συνάντηση των Medvedev και Τσιτσιπά, με τον Ρώσο να προηγείται με 8-4 στις νίκες. Τελευταία φορά είχαν συναντηθεί σε έναν άλλον ημιτελικό, στο 1000άρι της Ρώμης τον περασμένο Μάιο, με τον Medvedev να παίρνει τη νίκη με 7-5, 7-5.

Αύριο θα συναντηθούν για τον πρώτο ημιτελικό της Βιέννης, με τον αγώνα να ξεκινάει στις 15:00 ώρα Ελλάδας (COSMOTE SRORT 6HD).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots