ATP
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Βασιλεία ο Auger-Aliassime (vids)

 
Υπερασπίστηκε τον τίτλο του στη Βασιλεία ο Auger-Aliassime (vids)
tn team Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023 - 18:46

O Felix Auger-Aliassime κέρδισε τον Hubert Hurkacz με 2-0 σετ και αναδείχθηκε πρωταθλητής στη Βασιλεία για 2η διαδοχική χρονιά, γράφοντας έναν καλό επίλογο στην κακή σεζόν του.

Ήταν μια χρονιά με πολλά προβλήματα για τον Auger-Aliassime, που είχε από τον Φεβρουάριο να παίξει σε έναν ημιτελικό, ενώ μέχρι τις αρχές αυτής της εβδομάδας, είχε περισσότερες ήττες απ' ότι νίκες (17-18)!

Κατάφερε όμως ο 23χρονος Καναδός να βρει τη φόρμα του στη Βασιλεία, εκεί όπου είχε παίξει και τον τελευταίο του τελικό, ακριβώς έναν χρόνο πριν, κατακτώντας και τον τίτλο.

Στον φετινό τελικό του Swiss Indoors, o Auger-Aliassime επικράτησε του Hurkacz με 7-6 (3), 7-6 (5).

Ήταν αισθητά καλύτερος σε όλο τον αγώνα ο Auger-Aliassime, ο οποίος δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point στο σερβίς του. Ο Hurkacz από την άλλη χρειάστηκε να βγει αρκετές φορές από δύσκολες καταστάσεις, σβήνοντας ένα break point στο 1ο σετ και άλλα 4 στο 2ο, που σε δυο συνεχόμενα service games του, στο 4-4 και στο 5-5, ήταν πίσω με 15-40.

Κατάφερε ο Πολωνός να στείλει και τα δυο σετ στο tie-break, δεν άλλαξε κάτι όμως εκεί, με τον Felix να είναι ο καλύτερος παίκτης και στα δυο, κερδίζοντας το 1ο με 7-3 και το 2ο με 7-5.

Έφτασε τις 10 συνεχόμενες νίκες στη Βασιλεία ο Auger-Aliassime, ο οποίος κέρδισε αυτή την εβδομάδα τους Lucas Riedi, Botic Van De Zandschulp, Alexander Shevchenko και Holger Rune, για να μπει στον τελικό.

Αυτός ήταν ο 5ος τίτλος στην καριέρα του και ο 4ος συνεχόμενος τελικός που κερδίζει, βελτιώνοντας το συνολικό του ρεκόρ σε τελικούς στο 5-9.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots