ATP
Έσωσε match point και απέκλεισε τον Wawrinka o Thiem (vid)

 
Έσωσε match point και απέκλεισε τον Wawrinka o Thiem (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tennisnews team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 3:33

O Dominic Thiem επέστρεψε από σετ πίσω, έσωσε ένα match point στο σερβίς του αντιπάλου του και κέρδισε τον Stan Wawrinka σε μια μεταμεσονύκτια μάχη στο Bercy, για να προκριθεί στον 2ο γύρο του Rolex Paris Masters.

O Thiem χρειάστηκε 2,5 ώρες και μια μεγάλη ανατροπή, για να επιβληθεί του Wawrinka με 3-6, 6-3, 7-5 και να πάρει την πρόκριση για τους "32" του παρισινού Masters, σε έναν αγώνα που άρχισε λίγο πριν από τα μεσάνυκτα και ολοκληρώθηκε στις 2:22 τα ξημερώματα τοπική ώρα!

Ο Thiem απώλεσε ένα προβάδισμα με 3-0 στο 1ο σετ, όμως απέκτησε εκ νέου τον έλεγχο χάρη σε νέο break έκανε το 5-3, και στη συνέχεια έσβησε διπλό break point του Wawrinka, για να πάρει τελικά το σετ με 6-3.

Στο 3ο σετ χρειάστηκε νέα ανατροπή ο Αυστριακός, που βρέθηκε πίσω με 3-5 και ήρθε αντιμέτωπος με match point στο σερβίς του Ελβετού, στο 5-3, 40-30. Έμεινε στο game o Thiem, έκανε το break για το 5-4 και άλλαξε τελείως το ματς μετά απ' αυτό, αφού κέρδισε τους 15 από τους 18 τελευταίους πόντους του αγώνα, για να πάρει το 3ο σετ με 7-5.

Ο Thiem θα είναι ο 1ος αντίπαλος του υπερασπιστή του τίτλου και Νο.6 του ταμπλό, Holger Rune, σε μια αναμέτρηση που θα γίνει την Τετάρτη.

Νωρίτερα, την πρόκριση για τον 2ο γύρο πήρε ο Taylor Fritz, ο οποίος κέρδισε καθαρά τον Sebastian Baez με 6-1, 6-4. Τις καλές του εμφανίσεις συνεχίζει και ο Grigor Dimitrov, που κέρδισε τον Lorenzo Musetti με 6-2, 6-7 (4), 6-3.

Τέλος, τριπλό match point έσωσε ο Tommy Paul στο tie-break του 3ου σετ, όπου ανέτρεψε το 3-6 και το έκανε 8-6, για να κερδίσει τον Richard Gasquet με 0-6, 6-2, 7-6 (6).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots