ATP
Τσιτσιπάς: "Η Paula ήταν η προπονήτρια μας στο διπλό" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η Paula ήταν η προπονήτρια μας στο διπλό" (vid)
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 9:45

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τον 1ο τίτλο στο διπλό μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, αναγνώρισε αυτή τη στιγμή ως την πιο συγκινητική της καριέρας του, ενώ αποκάλυψε πως η Paula Badosa ήταν εκείνη που τους βοηθούσε στην προπόνηση, έχοντας μάλιστα αυτόν τον ρόλο από το US Open.

"Δεν συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό ήταν μέχρι το match point. Τότε σκέφτηκα ότι ετοιμαζόμαστε να κερδίσουμε έναν ΑΤΡ τίτλο με τον αδερφό μου! Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν ένα καλό σερβίς, το έκανα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία", είπε ο Τσιτσιπάς στην Alize Lim, μιλώντας για τον τίτλο που κέρδισε στην Αμβέρσα πριν 2 εβδομάδες μαζί με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Εκείνη τη στιγμή ήταν με διαφορά η πιο έντονη, η πιο συγκινητική στην τενιστική μου καριέρα. Ξέρω πως ήταν ένα 250άρι και πως έχω κερδίσει μεγαλύτερα τουρνουά, όμως η σημαντικότητα του να πετυχαίνω κάτι τέτοιο με τον αδερφό μου, ενώ το είχα ονειρευτεί, ήταν κάτι πολύ έντονο που πάει πολύ ψηλά για μένα. Μπορέσαμε να το πανηγυρίσουμε μαζί και να φτιάξουμε τη δική μας στιγμή. Ελπίζω πως θα έχουμε πολλές ακόμα στο μέλλον", πρόσθεσε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών.

Μιλώντας γι' αυτές τις στιγμές, είπε: "Αναφέρομαι σε συμμετοχές σε Grand Slams, συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες..." Τότε η Lim διέκοψε τον Τσιτσιπά και τον ρώτησε γιατί συμμετοχές και όχι μετάλλια ή τρόπαια.

"Τα τρόπαια ακούγεται κάτι τρελό για δυο παιδιά που μεγάλωσαν σε ένα προάστιο της Αθήνας. Όμως το να παίζεις σ' αυτά τα Slams είναι κάτι απίθανο. Υποθέτω τώρα μπορούμε να θέτουμε πιο μεγάλους στόχους. Να παίξουμε στο night session του US Open, μπροστά στο παρισινό κοινό του Philippe Chatrier, στιγμές σαν κι αυτές μπορούν να κάνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα."

Στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς έκανε μια αποκάλυψη, με αφορμή την ερώτηση για τη σύντροφό του, Paula Badosa, την οποία είχε καλέσει ο ίδιος από το box στην απονομή, για να πανηγυρίσει μαζί τους τον τίτλο. Όπως είπε, ήδη από το US Open η Ισπανίδα είχε το ρόλο της προπονήτριας για τα αδέρφια στο διπλό.

"Προσκάλεσα την Paula στο court γιατί υπάρχει κάτι που ο κόσμος δεν ξέρει. Η Paula ήταν η πρώτη μας προπονήτρια εμένα και του Πέτρου, σαν ομάδα διπλού. Ανέλαβε στο US Open, μετά τον αποκλεισμό μου στα μονά εγώ έμεινα χωρίς προπονητή και τότε ήρθε η Paula να πάρει αυτόν τον ρόλο. Βοήθησε εμένα και τον Πέτρο να βελτιώσουμε τις στρατηγικές μας στο διπλό, αφιέρωνε 3-4 ώρες την ημέρα δουλεύοντας μαζί μας, οπότε της ζήτησα να έρθει στην απονομή γιατί εκείνη το έκανε να συμβεί, είναι μέρος αυτής της επιτυχίας."

Όσο για το αν υπάρχει περίπτωση να δούμε την Badosa να έχει ρόλο και στο μέλλον στην ομάδα του, ο Τσιτσιπάς απάντησε: "Δεν θα αναμιχθεί στα μονά, αλλά στα διπλά είμαι πιο ευέλικτος." (γέλια)

Παρότι δεν κατάφερε να κερδίσει τον Daniil Medvedev στη Βιέννη την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τσιτσιπάς έδειξε σίγουρα ένα καλύτερο πρόσωπο τις τελευταίες εβδομάδες αγωνιστικά, σε σχέση με τα τουρνουά στην Αμερική πριν λίγους μήνες.

"Είμαι θετικός γιατί νιώθω πως το τένις μου είναι σε καλό επίπεδο. Πριν λίγους μήνες δεν ήμουν και στην καλύτερη φάση της καριέρας μου και δεν ένιωθα πως το τένις μου ήταν εκεί. Νιώθω πως έχω αναζωογονηθεί από τότε και το ξαναβρίσκω. Τα αποτελέσματά μου είναι λίγο καλύτερα από πριν και νιώθω πως μπορώ να πετύχω περισσότερα με το τένις μου."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε στην Lim πως αν κερδίσει μεγάλο τίτλο στη Γαλλία έχει υποσχεθεί στον εαυτό του να προσπαθήσει να μάθει τη γλώσσα: "Υποσχέθηκα πως αν κερδίσω μεγάλο τίτλο στη Γαλλία, το Roland Garros, ή το Bercy ή κάτι πραγματικά μεγάλο, θα προσλάβω έναν καθηγητή για να μάθω σωστά γαλλικά."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots