ATP
Τσιτσιπάς: "Να εξασφαλίσω τη θέση στο ATP Finals" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Να εξασφαλίσω τη θέση στο ATP Finals" (vid)
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 12:41

O Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να κάνει μια καλή εβδομάδα στο Παρίσι και να εξασφαλίσει τη θέση του στο ATP Finals του Τορίνου σε λίγες εβδομάδες, όπως σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε πριν από το τουρνουά.

Μιλώντας στο Tennis TV, ο Τσιτσιπάς δεν έκρυψε πως το ATP Finals βρίσκεται συνεχώς στο μυαλό του και θέλει να εξασφαλίσει την πρόκριση αυτές τις ημέρες στο Bercy, κάτι στο οποίο είναι ούτως ή άλλως πολύ κοντά.

"Σκέφτομαι το ATP Finals και ελπίζω να είμαι εκείνος που θα ζει έντονα το κάθε δευτερόλεπτο στα γήπεδα του Bercy. Είναι σημαντικό για μένα να τα πάω καλά εδώ αυτή την εβδομάδα, για να εξασφαλίσω αυτή τη θέση που θέλω πολύ."

Βρισκόμαστε προς το τέλος της σεζόν και την ώρα που πολλοί παίκτες δίνουν το κάτι παραπάνω, υπάρχουν και αρκετοί που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Γι' αυτόν τον περιέργο συνδυασμό μίλησε και ο Στέφανος, λέγοντας πως αυτό δίνει και μεγάλο ενδιαφέρον στο τουρνουά του Παρισιού.

"Οι παίκτες είναι κουρασμένοι, είναι κουρασμένοι και στη συνείδησή τους, στη σκέψη ότι έχουν μια τελευταία ευκαιρία εδώ στη σεζόν για να πετύχουν κάτι. Κάποιοι ίσως θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω τώρα, γιατί νιώθουν πως είναι η τελευταία τους ευκαιρία να δείξουν κάτι και την ίδια στιγμή υπάρχουν άλλοι παίκτες που μπορεί να μην παίζουν το καλύτερό τους. Αυτό το κράμα όλων αυτών των συνθηκών έχει επίδραση στο πως κυλούν τα πράγματα. Φυσικά ο κόσμος το καταλαβαίνει αυτό και κάνει ενδιαφέρον το τουρνουά."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για την ήττα που υπέστη πέρσι από τον Novak Djokovic στα ημιτελικά του Bercy, σε έναν παιχνίδι που ήταν πολύ κοντά, όμως ηττήθηκε με 6-2, 3-6, 7-6 (4). Υπήρξε μάλιστα ένα φαινομενικά εύκολο βολέ που έχασε στο τέλος του ματς, το οποίο παραδέχτηκε πως ακόμα τον στοιχειώνει.

"Υπήρχε ένα σημείο στο ματς που ήμουν κοντά, ήμουν λίγους πόντους μακριά από τη νίκη και έχασα ένα βολέ που δεν χάνω συνήθως. Το θυμάμαι ακόμα. Ο χρόνος περνούσε πολύ γρήγορα, δεν ήμουν σε θέση να επεξεργαστώ τι συνέβαινε εκείνη την ώρα, δεν μπορούσα να καταλάβω αν ήμουν σφιγμένος ή στρεσαρισμένος από το πολύ κλειστό ματς εκείνη τη στιγμή. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν όμως. Μπορεί να έχασα, αλλά έπαιξα υψηλού επιπέδου τένις από την αρχή έως το τέλος και λίγοι πόντοι έκαναν τη διαφορά."

Ο Τσιτσιπάς θα περιμένει την σημερινή αναμέτρηση του Felix Auger-Aliassime με τον Jan-Lennard Struff, για να μάθει ποιον θα αντιμετωπίσει στην αυριανή του πρεμιέρα στο Bercy.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots