ATP
O Auger-Aliassime πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Bercy (vids)

 
O Auger-Aliassime πρώτος αντίπαλος του Τσιτσιπά στο Bercy (vids)
tn team Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2023 - 18:25

O Felix Auger-Aliassime, ο οποίος προέρχεται από 6 συνεχόμενες νίκες, θα είναι το πρώτο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters του Παρισιού.

Μπορεί να προέρχεται από μια κακή -για τα δεδομένα του πάντα- σεζόν, ωστόσο ο Auger-Aliassime έχει βρει ξανά την αγωνιστική του φόρμα τις τελευταίες ημέρες.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο του στο 500άρι της Βασιλείας και σήμερα πανηγύρισε την 6η διαδοχική του νίκη, κερδίζοντας μάλιστα έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, τον Jan-Lennard Struff, με 7-6 (3), 6-4.

Απέδειξε πως έχει πάρει και πάλι τα πάνω του ο νεαρός Καναδός, ο οποίος έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε στο 1ο σετ, για να το κερδίσει στο tie-break, όπου ήταν αλάνθαστος και επιβλήθηκε με 7-3.

Στο 2ο σετ δεν αντιμετώπισε καν break point ο Felix, που "έσπασε" από νωρίς τον Struff για να ξεφύγει με 3-1 και δεν κοίταξε πίσω του, για να ολοκληρώσει τη νίκη του σε 1 ώρα και 39 λεπτά.

Για 9η φορά θα συναντηθούν στο tour Auger-Aliassime και Τσιτσιπάς, με τον Έλληνα παίκτη να προηγείται στις νίκες με 5-3. Φέτος πάντως δεν έπαιξαν πουθενά και η τελευταία τους αναμέτρηση ήταν πάνω από 1,5 χρόνο πριν, στον τελικό του Ρότερνταμ το 2022, με τον Καναδό να επικρατεί με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots