ATP
Σταμάτησε το σερί του Felix o Τσιτσιπάς (vids)

 
Σταμάτησε το σερί του Felix o Τσιτσιπάς (vids)
© e-motion/Bildagentur Zolles KG/Christian Hofer
tennisnews team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 17:15

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε την πορεία του στο Masters του Bercy με μια πολύ καλή εμφάνιση, για να τερματίσει το σερί του Felix Auger-Aliassime και να πάρει στα 2 σετ την πρόκριση για τους "16" του τουρνουά.

Μια πειστική πρεμιέρα πραγματοποίησε στο Rolex Paris Masters o Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε του Felix Auger-Aliassime με 6-3, 7-6 (4) και πήρε σε 1 ώρα και 48 λεπτά την πρόκριση για τον 3ο γύρο του παρισινού Masters.

Πολύ καλό τένις έπαιξε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος κέρδισε τους 20 από τους 31 πόντους στα δεύτερα σερβίς του (65%) και έσωσε τα 6 από τα 7 break points που αντιμετώπισε.

Στο 1ο σετ έκανε νωρίς το break για να προηγηθεί με 3-1 και έσωσε και τα 3 break points που αντιμετώπισε, το ένα από αυτά στο 9ο game, όταν διαμόρφωσε το 6-3 και πήρε το σετ.

 

Ο Auger-Aliassime, ο οποίος κατέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα τον τίτλο στο 500άρι της Βασιλείας και μπήκε στο ματς έχοντας 6 διαδοχικές νίκες, απάντησε με break στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0.

Διατήρησε τον έλεγχο έως και το 5-2 ο Καναδός, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία να κλείσει το σετ με double break στο 8ο game, ο Τσιτσιπάς όμως του το απέτρεψε, σώζοντας 3 set points για το 6-2!

Μείωσε σε 5-3 ο Τσιτσιπάς και στο επόμενο game έσωσε και 4ο set point -1ο στο σερβίς του αντιπάλου του- για να κάνει το break back και να μειώσει σε 5-4. Οι ισορροπίες άλλαξαν για τα καλά μετά απ' αυτό, το momentum πέρασε ξανά στο μέρος του Έλληνα τενίστα, που ολοκλήρωσε την ανατροπή παίζοντας ένα πολύ καλό tie-break, όπου επιβλήθηκε με 7-4.

 

Αυτή ήταν η 7η νίκη σε 10 αναμετρήσεις για το tour του Τσιτσιπά κόντρα στον Auger-Aliassime, με τον πρωταθλητή μας να φτάνει τις 49 νίκες στη φετινή σεζόν (49-21).

Θα διεκδικήσει αύριο την 50ή, ενάντια στο νικητή της αναμέτρησης του Alexander Zverev με τον Ugo Humbert, που θα γίνει αργότερα σήμερα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots