ATP
Με Zverev στον 3ο γύρο ο Τσιτσιπάς (vids)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2023 - 22:55

Μετά από 3 ώρες και 29 λεπτά μάχης, ο Alexander Zverev έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Ugo Humbert και θα είναι ο επόμενος αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο Masters του Παρισιού.

Καθόλου εύκολη βραδιά δεν είχε ο Alexander Zverev, που χρειάστηκε να μείνει στο court 3,5 ώρες, μέχρι να ξεπεράσει το εμπόδιο του "γηπεδούχου" Ugo Humbert, με 6-4, 6-7 (3), 7-6 (5).

Ήταν ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι, στο οποίο παίχτηκαν συνολικά 253 πόντοι (!), με τον Zverev να κερδίζει μόλις 3 περισσότερους από τον Humbert (128 έναντι 125).

Ο Zverev θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ πιο σύντομα την πρόκριση, καθώς πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα με σετ και με break στο 6-4, 3-2, ενώ έφτασε και να σερβίρει για τη νίκη, στο 6-4, 5-4.

Σε εκείνο το σημείο όμως υπέστη για πρώτη φορά break στο ματς και ισοφαρίστηκε σε 5-5, με τον Humbert να επιστρέφει για τα καλά στο ματς, κερδίζοντας το σετ στο tie-break με 7-3.

Στο 3ο σετ ο Zverev βρέθηκε και με την πλάτη στον τοίχο, αφού ο Γάλλος έκανε πρώτος το break και προηγήθηκε με 4-2. Πριν τα πράγματα γίνουν πιο επικίνδυνα, ο Zverev πήρε πίσω το break και ισοφάρισε σε 4-4.

Και σ' αυτό το σετ τον γόρδιο δεσμό έλυσε το tie-break, με τον Zverev να βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε δύσκολη θέση, αφού έχανε με 2-4. Κέρδισε όμως τους 5 από τους 6 επόμενους πόντους ο Γερμανός, ο οποίος ολοκλήρωσε τη νίκη του σε 3 ώρες και 29 λεπτά ενός συναρπαστικού παιχνιδιού και παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης για το ATP Finals.

Αύριο το απόγευμα, γύρω στις 16:00 ώρα Ελλάδας, ο Zverev θα αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά για τον 3ο γύρο του παρισινού Masters. Θα είναι η 1η φορά που θα συναντηθούν φέτος οι δυο παίκτες και η 13η συνολικά στο tour, με τον Τσιτσιπά να προηγείται στο head-to-head με 8-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots