ATP
Τσιτσιπάς: "Υπέροχο και ανακούφιση που είμαι στο ATP Finals"

 
Τσιτσιπάς: "Υπέροχο και ανακούφιση που είμαι στο ATP Finals"
tn team Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 - 19:25

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξέφρασε τη χαρά, αλλά και την ανακούφιση που ένιωσε με τη πρόκριση στο ATP Finals, την οποία πήρε και επίσημα μετά τη νίκη του επί του Alexander Zverev στο Bercy.

"Είναι υπέροχο που πήρα την πρόκριση, γιατί δούλεψα σκληρά όλη τη σεζόν. Νιώθω ανακούφιση που κατάφερα να προκριθώ σε ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά και που θα έχω τη δυνατότητα να παίξω μπροστά από τους Ιταλούς φαν μου, αλλά και σε Έλληνες. Ελπίζω να ξεπεράσω το round robin και να προχωρήσω παραπέρα, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που παίζω και πάλι καλό τένις. Μένω ταπεινός και πραγματικά θέλω να συνεχίσω δυνατά στο Bercy και να δείξω τις δυνατότητές μου", είπε στις δηλώσεις που έκανε για το Tennis TV ο Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και κέρδισε τον Zverev με 7-6 (2), 6-4, για να μπει στα προημιτελικά του Paris Masters.

"Το σερβίς μου ήταν καλά σήμερα, αλλά νιώθω πως έχω περιθώρια να γίνει πιο σταθερό. Κατάφερα πάντως να έχω τον έλεγχο ακόμα και με δεύτερα σερβίς, είχα καλή εκτέλεση πρώτου χτυπήματος όταν σέρβιρε το δεύτερο εκεί που το ήθελα. Επέστρεφα καλά, προσεγγίζω τη σταθερότητα που θέλω στις επιστροφές. Προσπαθώ να διαβάσω το παιχνίδι του αντιπάλου και να γίνω όσο πιο δημιουργικός μπορώ."

Ειδική αναφορά έκανε στις επιστροφές, στις οποίες έχει δουλέψει αρκετά τελευταία: "Περνάω πολλές ώρες στο γήπεδο δουλεύοντας τις επιστροφές μου. Είναι σημαντικό να συνεχίσω τη δουλειά, υπάρχουν πολλά πράγματα πάνω στα οποία μπορώ να δουλέψω. Πάντα στοχεύω στις μικρές βελτιώσεις που μπορούν να ωθήσουν το παιχνίδι μου τους επόμενους μήνες και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια."

Αύριο θα επιστρέψει στο court o Τσιτσιπάς, που θα αντιμετωπίσει τον Karen Khachanov για μια θέση στα ημιτελικά του παρισινού Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots