ATP
Τσιτσιπάς: "Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση"

 
Τσιτσιπάς: "Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση"
tn team Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2023 - 10:35

Πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή του στο τουρνουά του Bercy μέχρι στιγμής είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αλλά πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ενώ δεν θα έλεγε όχι στο να κλείσει τη σεζόν με έναν τίτλο.

"Παίζω καλά, μπορώ να το πω αυτό, όμως πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση. Παίζω με τη σωστή στρατηγική, οι προθέσεις μου είναι καλές. Νιώθω πως όταν δεν μπορώ να παίξω το τένις μου και μένω λίγο πίσω, είναι επειδή οι αντίπαλοί μου κάνουν ένα βήμα μπροστά και χτυπούν πολύ δυνατά την μπάλα. Μέχρι τώρα διαχειρίζομαι πολύ καλά αυτές τις στιγμές, δείχνω συνέπεια και ωριμότητα. Επίσης νιώθω να ανεβαίνω πιο συχνά στο φιλέ, δεν έχω δει τα στατιστικά, δεν ξέρω αν θα το επιβεβαιώσουν, αλλά έχω αυτή την αίσθηση στα τελευταία παιχνίδια", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε για το Tennis Channel, μετά την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Paris Masters.

Για τα ανεβάσματα στο φιλέ και τη συνταγή της επιτυχίας τους, ο Στεφ είπε: "Όλα ξεκινούν από το πρώτο χτύπημα. Αν σου δώσει αυτοπεποίθηση το πρώτο χτύπημα, τότε θα ανεβείς στο φιλέ. Αν νιώσεις πως το χτύπημα είναι δυνατό, βαθύ και ακριβές, τότε θα έχεις την αυτοπεποίθηση να το κάνεις. Είναι κάτι που δουλεύεις στην προπόνηση, προσπαθείς να το τελειοποιήσεις με την επανάληψη. Είναι σημαντικό να έχεις καλή ισορροπία στο σώμα σου όταν ανεβαίνεις στο φιλέ. Να έχεις καλή θέση, το σωστό grip και τη σωστή στάση σώματος. Σήμερα ένιωσα πολύ καλά και το backhand μου, ενώ ήμουν και πολύ γρήγορος όταν ανέβαινα στο φιλέ."

Καθοριστικό στη νίκη του επί του Zverev ήταν και το backhand slice: "Πάντα προσεγγίζω το επιθετικό μου παιχνίδι με το ένστικτό μου, διαβάζω λίγο το παιχνίδι και βλέπω πως θα πάει. Σήμερα ένιωσα πως ήταν καθοριστικό το backhand slice μου. Κατάφερα να δώσω ποικιλία στο παιχνίδι μου χάρη σε αυτό. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι κάνουν ένα άρρυθμο παιχνίδι με φλατ backhand χτυπήματα, αλλά σήμερα ήμουν σε θέση να δώσω κάτι διαφορετικό, ειδικά όταν έκανα παράλληλα backhand slices και μετά έκανα επίθεση με το forehand. Ξέρω ήδη πως οι αντίπαλοί μου στοχεύουν το backhand μου, οπότε είμαι χαρούμενος που μπορώ να βάζω ποικιλία σ' αυτό το χτύπημα."

Ο Τσιτσιπάς μίλησε και για τη σημαντικότητα των "rivalries" στο άθλημα. Θυμίζουμε πως με τον Zverev αναμετρήθηκε για 13η φορά στο tour και ήδη μετράει 9 νίκες απέναντί του: "Αντίπαλοι σαν τον Sascha με έχουν βοηθήσει να αναπτυχθώ ως παίκτης, οι αγώνες που δίνουμε είναι πολύ απαιτητικοί, υπήρξαν μεγάλα παιχνίδια και σπουδαίες ανατροπές. Έχω κάποια μεγάλα rivalries με παίκτες της ηλικίας μου και αυτό μου δίνει κίνητρο να βγω νικητής σε αυτά. Όπως βλέπαμε στο παρελθόν το rivalry του Nadal με τον Federer, τα rivalry αυτά βοηθούν το άθλημα να πάει σε νέα ύψη."

Τέλος, για τη πρόκρισή του στο ATP Finals -που είναι πια γεγονός- είπε: "Η πρόκριση στο Τορίνο ήταν ένας από τους στόχους μου για φέτος. Δεν είναι εύκολο, απαιτεί αφοσίωση και συνέπεια στην καθημερινή δουλειά. Πάντα στεκόμουν στη σημαντικότητα της πρόκρισης, είναι πιο σπουδαίο απ' όσο πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Είναι απ' αυτά τα τουρνουά που ως παίκτης θέλεις να φτάσεις στα όριά σου, να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους παίκτες της χρονιάς, αυτούς που έπαιζαν καλύτερη όλη τη σεζόν. Είναι μια ευκαιρία να παίξω μπροστά στους Ιταλούς φαν, που πάντα είναι ενθουσιώδεις. Θα είναι θαυμάσιος τρόπος για να κλείσει η χρονιά. Και ένας τίτλος στο τέλος της χρονιάς δεν θα ήταν καθόλου άσχημο (γέλια)."

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει σήμερα, γύρω στις 16:30 με 17:00 ώρα Ελλάδας, τον Karen Khachanov, για μια θέση στα ημιτελικά του παρισινού Masters.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots