ATP
Τσιτσιπάς: "Να συνεχίσω το σερί των ημιτελικών"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 - 12:32

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί των ημιτελικών που τρέχει και στο ATP Finals, το οποίο αποκάλεσε μια μεγάλη γιορτή. Η ώθηση που πήρε από τον τίτλο στο διπλό της Αμβέρσας, με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Το ATP Finals Είναι μια γιορτή. Είναι μια ανάμνηση και μια γιορτή με τους καλύτερους των καλυτέρων στο άθλημα μας. Μαζευόμαστε όλοι μαζί, παίζουμε ο ένας εναντίον του άλλου και επικεντρωνόμαστε στο γεγονός πως είμαστε οι καλύτεροι στον κόσμο, προσπαθώντας να κερδίσουμε αυτό το σπουδαίο τρόπαιο, που είναι πολύ μεγάλο για το άθλημά μας. Σημαίνει πολλά", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις που έκανε για την επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά.

Ο Τσιτσιπάς προκρίθηκε για 5η διαδοχική χρονιά στο ATP Finals, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ντεμπούτο του, το 2019.

"Ειλικρινά, θα θεωρούσα πως είναι μεγαλύτερο και από ένα Slam. Έχει μεγάλο κύρος και είναι πολύτιμο επίτευγμα αν καταφέρεις να το κερδίσεις."

Πριν λίγες εβδομάδες, ο Στέφανος και ο αδερφός του Πέτρος κέρδισαν μαζί τον 1ο τίτλο τους, στο 250άρι της Αμβέρσας. Ήταν κάτι που σίγουρα τον βοήθησε και έχει σημειώσει πολύ καλές εμφανίσεις και στα μονά έκτοτε.

"Το διπλό μου έδωσε ώθηση και είχε σίγουρα επιρροή και στους αγώνες μου στο μονό. Νίκες σαν κι αυτή σου δίνουν αυτοπεποίθηση και πίστη. Τέτοιες εμπειρίες και τέτοιοι τίτλοι σε ανεβάζουν και σε φέρνουν στο καλύτερο σημείο σου."

Ο Τσιτσιπάς μετράει 3 συνεχόμενους ημιτελικούς, στην Αμβέρσα, στη Βιέννη και στο Παρίσι. Θέλει να δώσει συνέχεια σ' αυτό το σερί και στο Τορίνο την ερχόμενη εβδομάδα.

"Είναι σημαντικό να μπορέσω να σταθεροποιηθώ και να κάνω μεγάλες πορείες στα τουρνουά. Μπορεί να μην είναι δυνατό να τα κερδίσω όλα, αλλά είναι σημαντικό για μένα να πηγαίνω σε συνεχόμενους ημιτελικούς, τελικούς, ή ακόμα και να κερδίζω τουρνουά σε σταθερή βάση. Συνεπώς είναι κάτι πολύ θετικό και ελπίζω να μπορέσω να συνεχίσω αυτό το σερί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots