ATP
Στον τελικό της Σόφιας Draper και Mannarino (vid)

 
Jack Draper
Jack Draper © LAP.bg
tn team Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 - 21:55

O Jack Draper έγινε στα 21 του χρόνια ο νεότερος Βρετανός που προκρίθηκε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης από το 2009, ενώ στον τελικό της Σόφιας μπήκε και ο 35χρονος Adrian Mannarino.

Μετά από κάποια ζητήματα τραυματισμών που είχε αυτή τη χρονιά και δεν του επέτρεψαν να αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά, ο Jack Draper φαίνεται πως έχει επανέλθει στα καλύτερά του, στο τέλος αυτής της αγωνιστικής περιόδου.

Στους σημερινούς ημιτελικούς του Sofia Open στη Βουλγαρία, ο ταλαντούχος Άγγλος τενίστας επιβλήθηκε του Jan-Lennard Struff με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στον πρώτο τελικό της καριέρας του. Έγινε παράλληλα ο νεότερος εκπρόσωπος της Μεγάλης Βρετανίας σε έναν τελικό, από το 2009 και τον Andy Murray.

Ο Draper έσωσε τα 7 από τα 8 break points που αντιμετώπισε σήμερα και τελείωσε το ματς με 10 άσους. Αυτή ήταν η 9η διαδοχική νίκη του, αφού την περασμένη εβδομάδα κατέκτησε το Challenger του Μπέργκαμο. Αυτή την εβδομάδα κέρδισε και τον Lorenzo Musetti, Νο.1 στο ταμπλό, ενώ δεν έχει χάσει κανένα σετ έως τώρα στο τουρνουά της Σόφιας.

Στον πρώτο του τελικό στο tour θα αντιμετωπίσει τον βετεράνο και κατά 14 χρόνια μεγαλύτερό του, Adrian Mannarino, που στον άλλον ημιτελικό επικράτησε του Pavel Kotov με 6-2, 7-6 (2).

Δεν έχασε καμιά φορά το σερβίς του ο 35χρονος Γάλλος, που κυριάρχησε στο 1ο σετ, ενώ ήταν καλύτερος στο καθοριστικό tie-break που έκρινε το 2ο, για να ολοκληρώσει τη νίκη του μέσα σε 85 λεπτά.

Είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον Mannarino, με τον Γάλλο να φτάνει σήμερα τις 42 νίκες (42-24) - περισσότερες από κάθε άλλη στην καριέρα του.

Έχει κερδίσει επίσης τους 2 από τους 4 τίτλους της καριέρας του φέτος και πηγαίνει για τον 3ο, ενώ συνολικά αυτός θα είναι ο 15ος τελικός του (4-10), 4ος στην φετινή σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots