ATP
ATP Finals: Δεν θα συνεχίσει ο Τσιτσιπάς, στη θέση του ο Hurkacz (vid)

 
ATP Finals: Δεν θα συνεχίσει ο Τσιτσιπάς, στη θέση του ο Hurkacz (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 17:22

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέσυρε τη συμμετοχή του από το ATP Finals μετά την εγκατάλειψή του στον αγώνα με τον Holger Rune και τερμάτισε τη σεζόν του. Τη θέση του στον τελευταίο αγώνα του round robin, θα πάρει ο Hubert Hurkacz.

O Τσιτσιπάς εγκατέλειψε την αναμέτρησή του με τον Rune μετά από 3 μόλις games, καθώς ένιωθε ενοχλήσεις στη μέση του.

Μερικά λεπτά αργότερα, απέσυρε και τη συμμετοχή του από τη συνέχεια του ATP Finals, με τον Hurkacz να παίρνει τη θέση του για τον τελευταίο αγώνα του round robin, κόντρα στον Novak Djokovic.

"Απολογούμαι σε όλους τους φαν και στο κοινό που ήρθε για να με υποστηρίξει σήμερα και να δει τον αγώνα. Είμαι πραγματικά λυπημένος που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Είναι επίσης κρίμα να μην δίνεις τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον, για να προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει κάτι μ' αυτό", είπε ο Τσιτσιπάς, που φάνηκε να μετανιώνει και για την απόφασή του να κατεβεί στο σημερινό ματς, αφού αν δεν το έκανε θα έδινε μια πραγματική ευκαιρία στον Hurkacz να δώσει 2 αγώνες και να διεκδικήσει ακόμα και την πρόκριση.

"Έκανα αμέτρητες επισκέψεις στους γιατρούς τις προηγούμενες ημέρες και μου πρότειναν να παίξω. Μου έωσαν το πράσινο φως και μου είπαν να το δοκιμάσω. Δυστυχώς, ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα για να είμαι έτοιμος γι' αυτό το ματς, αλλά δεν δούλεψε."

"Δεν μου αρέσει να εγκαταλείπω αγώνα. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα αποχωρήσει στα μισά ενός αγώνα. Με σκοτώνει να μην μπορώ να τελειώσω αυτό το τουρνουά, για το οποίο έχω προετοιμαστεί για τόσο πολύ καιρό", κατέληξε ο 25χρονος Έλληνας τενίστας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots