ATP
Τσιτσιπάς: "Έχω οίδημα χαμηλά στη μέση, σήμερα δεν ήμουν ούτε στο 20% μου"

 
Τσιτσιπάς: "Έχω οίδημα χαμηλά στη μέση, σήμερα δεν ήμουν ούτε στο 20% μου"
© Julien Crosnier/FFT
tn team Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 - 18:08

Σε δηλώσεις που εξασφάλισε το tennisnews.gr, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε αναλυτικά για τον τραυματισμό του, που ξεκίνησε από τη Σαγκάη και χειροτέρεψε στο Παρίσι. Όπως είπε, σκεφτόταν να αποσυρθεί και στον αγώνα του με τον Sinner, αλλά αφού κατάφερε να τον ολοκληρώσει το πάλεψε να βγει στο γήπεδο σήμερα, όμως ο πόνος ήταν δυσβάσταχτος.

"Έχω οίδημα στο αριστερό χαμηλό μέρος της μέσης και είναι κάτι που ξεκίνησε από τη Σαγκάη. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν απλός πόνος στη μέση, αλλά όσο πιο πολύ έπαιζα γινόταν ακόμα χειρότερο. Δεν ήξερα τι είναι ακριβώς, μέχρι να κάνω το MRI στο Παρίσι, όπου μου είπαν ότι έχει να κάνει με τη σπονδυλική στήλη, που ειδικά για έναν αθλητή είναι ένα πολύ ευαίσθητο σημείο στο σώμα με το οποίο δεν κάνεις πλάκα", μας είπε συγκεκριμένα ο Στεφ, μερικά λεπτά μετά την εγκατάλειψή του από την αναμέτρηση με τον Rune στο Τορίνο.

"Σε καθημερινή βάση έκανα προπόνηση, προσπάθησα να κάνω ό,τι ήταν δυνατό για να φύγει αυτός ο πόνος. Είχα την αίσθηση ότι θα μπορέσω κάπως να αγωνιστώ, αλλά σήμερα ήταν αδύνατο. Δεν μπορούσα να φτάσω ούτε το 20% του επιπέδου που μπορώ να παίξω. Χωρίς κίνηση μέσα στο γήπεδο είναι αδύνατο να αγωνιστείς, μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές και, όπως έχω πει και σε πολλές συνεντεύξεις, πρέπει να είσαι στο 100% για να αντιμετωπίσεις αυτούς τους παίκτες. Η υγεία είναι πάνω απ' όλα", πρόσθεσε ο Έλληνας τενίστας.

Όπως εξήγησε, σκέφτηκε την εγκατάλειψη και στον πρώτο του αγώνα στο τουρνουά, ενάντια στον Sinner, όπου επίσης ένιωθε έντονες ενοχλήσεις από νωρίς. Το πάλεψε ωστόσο και κατάφερε να τον ολοκληρώσει, γεγονός που τον ενθάρρυνε να κατεβεί και στο σημερινό ματς, όπου όμως αυτή τη φορά ο πόνος ήταν δυσβάσταχτος και δεν του επέτρεπε ούτε να σερβίρει, ούτε να χτυπάει το forehand όπως θα ήθελε.

"Σκεφτόμουν και προχθές να αποσυρθώ, γιατί το ένιωθα από το 2ο-3ο game του αγώνα. Κατάφερα να ολοκληρώσω τον συγκεκριμένο αγώνα και ήμουν ικανοποιημένος που κατάφερα να είμαι τουλάχιστον σε ένα 'εντάξει' επίπεδο και να παίξω λίγο. Σήμερα όμως ο πόνος αυξήθηκε, ήταν πολύ μεγαλύτερος και μου έκανε τη ζωή πάρα πολύ δύσκολη. Δεν μπορούσα να σερβίρω καθόλου και επίσης το forehand ήταν ένα σημείο μέσα στο γήπεδο από το οποίο δεν μπορούσα να κάνω καθόλου στροφή, οπότε είναι σχεδόν αδύνατο για μένα να συνεχιστεί ένας αγώνας έτσι, χωρίς να μπορώ να παίζω δυο χτυπήματα."

Βρισκόμαστε στο τέλος της σεζόν και ο Στέφανος έχει αγωνιστεί σε πολλά τουρνουά, επιβαρύνοντας το σώμα του. Σχετικά με το αν σκέφτεται να αλλάξει στρατηγική στην επόμενη σεζόν, είπε: "Η στρατηγική και το πως θα ακολουθήσω αυτές τις αποφάσεις είναι σημαντική, γιατί είμαι από τους παίκτες που έχουν παίξει τα περισσότερα τουρνουά φέτος. Είναι σημαντικό να φτάσω στο επίπεδο των Top 2 - Top 3 αυτή τη στιγμή, που ακολουθούν μια γκάμα από τουρνουά αυστηρά και δεν παίζουν σε πολλά 250άρια και 500άρια. Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν καλύτερη προετοιμασία γι' αυτά τα σημαντικά τουρνουά και να βγάζουν και το καλύτερο παιχνίδι τους σ' αυτά. Πολλές φορές όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα που θες, ιδίως στα μεγαλύτερα τουρνουά, προσπαθείς να το καλύψεις με μικρότερα τουρνουά έτσι ώστε να μαζέψεις βαθμούς. Είναι κάτι που δυστυχώς έχει συμβεί και πρόσφατα. Ελπίζω με τη σωστή ανάλυση, με τη σωστή προπόνηση και τη σωστή διατροφή και την καθημερινή μου ρουτίνα, να μπορέσω να πιάσω καλές δυναμικές εμφανίσεις σ' αυτά τα μεγάλα τουρνουά και να αποφύγω να παίξω σε περισσότερα τουρνουά στη σεζόν."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots