ATP
Αμφίβολος για Αυστραλία ο Berrettini, που έχει νέο τραυματισμό

 
Αμφίβολος για Αυστραλία ο Berrettini, που έχει νέο τραυματισμό
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 25 Δεκεμβρίου 2023 - 14:18

Η κακοτυχία συνεχίζεται για τον Matteo Berrettini, που σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα έχει μείνει πίσω στην προετοιμασία του εξαιτίας ενός νέου τραυματισμού και έτσι είναι αμφίβολος για τα τουρνουά της Αυστραλίας.

Το πρώτο τουρνουά της χρονιάς, που στο πρόγραμμα του Berrettini είναι το Brisbane International, ξεκινάει σε 6 μόλις ημέρες και απ' ότι φαίνεται καθόλου σίγουρη δεν είναι η συμμετοχή του Ιταλού τενίστα σ' αυτή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιταλικής La Reppublica, o Berrettini ξεκίνησε κανονικά την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν στο Τορίνο μαζί με τoν φίλο του, Lorenzo Sonego, όμως κατά τη διάρκεια των προπονήσεων προέκυψε ένα νέο πρόβλημα τραυματισμού, στο πόδι του.

Το γεγονός ότι επέλεξε να μην το δημοσιοποιήσει είναι ενθαρρυντικό, καθώς μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και δεν θα αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό του και στο ταξίδι του στην Αυστραλία, ωστόσο δεν θα μπορούσε να μείνει και κρυφό, καθώς έκανε εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο της Γιουβέντους.

Ο Berrettini είναι ένας από τους πιο άτυχους παίκτες στο tour αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τους τραυματισμούς. Μόνο αυτή τη σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε από τον Σεπτέμβριο, αντιμετώπισε πρόβλημα στη δεξιά γάμπα τον Μάρτιο, στους κοιλιακούς τον Απρίλιο (που τον κράτησε εκτός έως τον Ιούνιο) και στον αστράγαλο τον Σεπτέμβριο, που αποτέλεσε και το τέλος για τη χρονιά του.

Θυμίζουμε πως εδώ και λίγες μέρες ο φιναλίστ του Wimbledon του 2021 και άλλοτε Top 10 παίκτης, ανακοίνωσε και μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα συνεργασία, με τον πρώην προπονητή του Rafael Nadal, Francisco Roig. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Vincenzo Santopadre, μετά από 12 χρόνια.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots