ATP
Τσιτσιπάς: "Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό" (audio)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © The Greek Herald
tn team Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023 - 14:08

Σε συνέντευξή του για αυστραλιανό μέσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για την κατάσταση του τραυματισμού του, αναφέρθηκε στην Paula Badosa και ζήτησε από τους Έλληνες της Αυστραλίας να την υποστηρίξουν, καθώς και για τις υψηλές βλέψεις της ελληνικής ομάδας στο United Cup.

"Είναι υπέροχο που επέστρεψα στην Αυστραλία, πριν λίγες μέρες ήταν Χριστούγεννα, πέρασε ποιοτικό χρόνο μαζί με την οικογένειά μου στη Μέση Ανατολή. Είναι ανανεωτικό να επιστρέφεις εδώ, τα πράγματα είναι πάντα άψογα στην Αυστραλία κάθε χρονιά, υπάρχει λόγος που ονομάζεται 'Happy Slam'. Κάθε φορά που έρχομαι εδώ νιώθω πολύ συνδεδεμένος και πολύ καλά με τον εαυτό μου", είπε αρχικά ο Στέφανος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον Ελληνοαυστραλό Σπύρο Χριστόπουλο και στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB Sydney.

Για το γεγονός πως στην Εθνική μας ομάδα έχει και δυο μέλη της οικογένειάς του, τον Απόστολο και τον Πέτρο Τσιτσιπά, είπε: "Είναι ευλογία να έχω τον πατέρα μου και τον αδερφό μου στην ομάδα. Ο αδερφός μου έχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους στην ομάδα, είναι ο team captain. Έχει αποκτήσει πολλή γνώση από τα γήπεδα και αυτός ήταν ο λόγος που τον έβαλα σ' αυτή τη θέση, την αξίζει. Ο πατέρας μας, μας προπονεί εδώ και πολλά χρόνια και είναι πολύ έμπειρος. Υπάρχουν πολλά συναίσθηματα που μοιραζόμαστε ως οικογένεια και παίρνουμε και μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Δεν πρέπει να τα υποτιμάμε ποτέ όλα αυτά, γιατί είναι τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε καλά όταν βρισκόμαστε στο court."

Για τις υψηλές βλέψεις του στο φετινό United Cup: "Η παρουσία μας πέρσι ήταν πολύ δυνατή, παρά την ήττα στους ημιτελικούς. Ένιωσα μεγάλη σύνδεση με την ομάδα, όλοι μας βρισκόμασταν σε μια αποστολή και ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία. Ελπίζουμε σε εξιλέωση, σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα και πιστεύω πως έχουμε τη δυνατότητα ως ομάδα να το πετύχουμε."

Όσο για τον ίδιο και το που βρίσκεται με τον τραυματισμό του στη μέση: "Έχω ξεπεράσει τον τραυματισμό, τα πράγματα πάνε καλύτερα για μένα. Ήμουν κάπως αβέβαιος πριν λίγες εβδομάδες για το αν θα είμαι έτοιμος, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως τα πράγματα πάνε στη σωστή κατεύθυνση. Αυτό το κομμάτι της σεζόν σημαίνει πολλά για μένα και θέλω να είμαι όσο το δυνατόν πιο υγιής. Είχα κάποια σκαμπανεβάσματα και αυτό είναι φυσιολογικό για κάθε αθλητή, αλλά είναι σημαντικό να μένεις αισιόδοξος. Έκανα τα σωστά πράγματα για να βρεθώ σε φόρμα και είμαι αφοσιωμένος καθημερινά."

Τέλος, ο Στεφ μίλησε και για τη σύντροφό του, Paula Badosa: "Ήταν ένα σημαντικό κομμάτι της χρονιάς μου και μου έφερε πολλή χαρά και αυτοπεποίθηση στην καθημερινή μου ζωή. Είναι ένα σημαντικό στήριγμα, έχουμε μια εξαιρετική σχέση. Είμαι ο μεγαλύτερος φαν της και εκείνη η μεγαλύτερη φαν μου, ωθούμε ο ένας τον άλλον. Θα ήθελα να δω τους Έλληνες της Αυστραλίας να την υποστηρίζουν. Δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ισπανική κοινότητα στην Αυστραλία, οπότε αν δείτε την Paula στηρίξτε την και δείξτε της την αγάπη που δείχνετε και σε μένα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots