ATP
1ος τίτλος για τον Darderi (vid)

 
1ος τίτλος για τον Darderi (vid)
© Cordoba Open
tn team Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 - 2:30

Ο 21χρονος Luciano Darderi κατέκτησε τον 1ο τίτλο ΑΤΡ στην καριέρα του στην Κόρδοβα της Αργεντινής, σε έναν τελικό όπου αναμετρήθηκαν δυο qualifiers!

Ο Luciano Darderi επικράτησε του Facundo Bagnis με 6-1, 6-4 στον τελικό του Cordoba Open και κατέκτησε τον 1ο τίτλο του στο tour της ΑΤΡ.

Και οι δυο παίκτες του τελικού είχαν ένα κοινό, ξεκίνησαν τις προσπάθειές τους από τα προκριματικά της διοργάνωσης, καταφέρνοντας να πετύχουν από 6 νίκες για να φτάσουν ως τον τελικό.

Ο Darderi πέτυχε την 7η συνεχόμενη νίκη, ξεκινώντας εντυπωσιακά τον τελικό, αφού μέσα σε 34 λεπτά είχε πάρει ένα προβάδισμα με 6-1, 2-0. Ο Bagnis κατάφερε να μπει στο ματς κερδίζοντας τα 3 επόμενα games και προηγήθηκε με 3-2 και με 4-3 στο 2ο σετ.

Ένα νέο break όμως από τον νεαρό Ιταλό, στο μεγαλύτερο game σε διάρκεια, έφερε το υπέρ του 5-4, για να κλείσει στη συνέχεια το ματς στο σερβίς του για το 6-4, έπειτα από 84 λεπτά αγώνα.

Ήταν με διαφορά η καλύτερη εβδομάδα στην καριέρα του 21χρονου Darderi, που μεταξύ άλλων απέκλεισε το No.2 του ταμπλό, Sebastian Baez, αλλά και το Νο.4, Sebastian Ofner.

Αναμένεται να αφήσει πίσω του 60 θέσεις και από το Νο.136 θα βρεθεί στο Νο.76 του κόσμου, στην πρώτη του είσοδο στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

O Bagnis από τη μεριά του, στα 33 του χρόνια, έπαιξε για 2η φορά σε τελικό, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον 1ο τίτλο του. Ο Αργεντινός θα κερδίσει 69 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και θα ανεβεί στο Νο.138 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots